Home > Borde du köpa eller sälja JPMorgan-aktier efter blandade resultat?

Borde du köpa eller sälja JPMorgan-aktier efter blandade resultat?

JPMorgan Chase rapporterade blandade resultat för det sista kvartalet av räkenskapsåret 2021 – missade intäktsberäkning, men tjänade mer per aktie. Dags att köpa eller sälja JPMorgan-aktier?

Resultatsäsongen startade förra veckan, och JPMorgan Chase var ett av de noga övervakade företagen som rapporterade sina finansiella resultat. Eftersom det är en emblematisk investeringsbank som är verksam inom sektorn för finansiella tjänster, indikerar JPMorgans intäkter ofta trenden i sektorn.

De missade förväntningarna på intäkter, men de rapporterade bättre än förväntad vinst per aktie. Mer exakt, de tappade intäkter med cirka 520 miljoner dollar, men de rapporterade en vinst per aktie på $3,33 efter förväntningar på $3,03.

Därför ett blandat kvartal.

På minussidan var den framåtriktade vägledningen inte så optimistisk som investerarna hoppades. Som sådan nedgraderade Wells Fargo aktiekursen till samma vikt på kostnadsvägledning.

Nettointäkter och intäkter minskade jämfört med föregående år

Företaget rapporterade överlag ett starkt ekonomiskt resultat för det sista kvartalet 2021. Till exempel är EPS på $3,33 långt över uppskattningen.

Vissa detaljer kan dock beröra investerare. En är nettoinkomsten – en minskning med 2% på årsbasis. En annan är intäkterna – en minskning med 4% på årsbasis. Ytterligare en är kostnaden, en ökning med 10% på årsbasis. Detta är enkel matematik – mindre intäkter, mer kostnader är lika med färre vinster.

För att kompensera för missarna i uppskattningar av nettointäkter och intäkter tillkännagav JPMorgan en gemensam utdelning på $1/aktie eller totalt $3 miljarder som ska delas ut till aktieägarna. Ovanpå det kommer $1,9 miljarder i återköp av vanliga aktier.

Trippeltoppmönster föreslår en sänkning till $130

Aktiekursen öppnade med ett gap lägre på dagen för tillkännagivandet. Den stängde veckan på $157,89, och biasen är baisse, förutsatt att den inte gör en ny högre high.

Ett möjligt trippeltoppmönster som startade sommaren 2021 pekar på $130, om aktiekursen skulle bryta ner under halsringningen. Vid ett sådant fall intensifieras trycket på nedsidan när handlare trycker på för det uppmätta draget.

Vad säger analytiker om JPMorgans aktiekurs?

Analytiker är mestadels hausse på JPMorgans aktiekurs. Av de 45 analytiker som täcker den har 36 köpbetyg och 8 har utfärdat neutrala. Endast 3 analytiker har säljbetyg på aktien.

En vecka före kvartalsrapporten för fjärde kvartalet 2021 bibehöll Seaport Global Securities sitt köpbetyg för aktien, med ett kursmål på $191.