Home > Borde du köpa EUR/USD före FOMC-protokollet?

Borde du köpa EUR/USD före FOMC-protokollet?

EUR/USD är i en baisseartad trend och fortsätter att göra nya bottennoteringar för året. Efter att ha börjat året över 1,23 hotar de nu att bryta under 1,12. Så är det dags att köpa före FOMC-protokollet?

EUR/USD-växelkursen föll i år då den amerikanska dollarn stärktes över hela linjen. Den gemensamma valutan påverkades av den fortsatta fridfulla retoriken från Europeiska centralbanken medan Federal Reserve tar bort de monetära boendevillkoren.

Därför bör nedgången i växelkursen inte överraska någon. Den baisseartade prisutvecklingen var dock inte så uppenbar under det första halvåret. Visst, EUR/USD-paret sjönk från 1,23 till 1,17 under första trimestern, men sedan var de tillbaka på topparna på bara en månad.

Det kan vara uppenbart i efterhand att växelkursen kommer att påverkas av den divergerande penningpolitiken, men så var det inte i slutet av förra året när alla investeringshus förutspådde en lägre och inte en starkare dollar 2021.

Senare idag kommer FOMC-protokollet att avslöja vad FOMC-medlemmarna diskuterade vid det senaste mötet. Risken här är att protokollet blir hawkish för dollarn. Om medlemmarna uttrycker oro för inflationen kommer förväntningarna att stiga att Fed kommer att minska tillgångsköpen ännu snabbare än vad marknaden tror, och så kan dollarhöjningen fortsätta.

Den tekniska bilden stöder inte en hausseartad trend

En snabb titt på den tekniska bilden stöder inte en hausseartat trend. Två saker är värda att nämna.

Först gjorde EUR/USD en dubbel topp i 1,22-området. En dubbel topp är ett stort vändningsmönster, och när den misslyckades andra gången vid horisontellt motstånd var det ingen återvändo.

För det andra är den dubbla toppen en del av huvudet på en huvud- och axelformation – ett annat vändningsmönster. Det uppmätta draget tyder på att fler nackdelar är möjliga, även om baissar kan frestas att boka en del vinster på nuvarande nivåer.

Sammantaget finns det ingen indikation på en möjlig vändning eftersom inget hausseartat vändningsmönster är i sikte. Som sådan är risken att Fed protokoll blir hawkish och därmed kan den amerikanska dollarn göra en ny topp för året.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto