Home > Borde du köpa FedEx-aktier inför nästa veckas kvartalsresultat?

Borde du köpa FedEx-aktier inför nästa veckas kvartalsresultat?

FedEx (NYSE:FDX) rapporterar sitt kvartalsresultat nästa vecka. Bolaget förväntas rapportera en vinst per aktie på $4,26 för kvartalet, och investerare kommer att fokusera på ledningens framåtriktade vägledning.

FedEx, ett av de största flygfrakt- och logistikföretagen globalt, rapporterar sina resultat för andra kvartalet 2022 nästa vecka, den 16 december, klockan 17:30 ET. Investerare förväntar sig en vinst per aktie i linje med de som rapporterades under samma kvartal förra året, vilket kan förklara varför aktiekursen YTD faller med mer än -5% när de ledande amerikanska aktieindexen är nära all-time highs.

Transport- och logistikföretag har haft en fantastisk tid under covid-19-pandemin. Eftersom resandet var/fortfarande är begränsat i många delar av världen, förlitade människor sig på tjänster som expresstransport eller tidskritiska transporttjänster. FedEx är ledande inom dessa områden och erbjuder bland annat lösningar för supply chain management, tullförmedling och speditionstjänster.

FedEx förväntas rapportera en vinst per aktie på $4,26 för kvartalet, och den årliga intäktsberäkningen för räkenskapsperioden som slutar i maj 2022 beräknas uppgå till $91,01 miljarder.

Vad säger analytiker om FedEx aktiekurs?

Även om FedEx aktiekurs är nere YTD, är analytiker hausse på aktiekursen. Av de 63 analytiker som täcker företaget har inte mindre än 54 köpbetyg. Dessutom har endast 9 analytiker neutrala betyg, medan ingen har utfärdat ett säljbetyg för FedEx aktiekurs.

För närvarande handlas aktien för $246, men analytikernas kursmål varierar kraftigt. Till exempel har Cowen and Company nyligen bibehållit sitt köpbetyg med ett prismål på $283. Deutsche Bank gjorde samma sak, bara att den här gången är kursmålet för FedEx aktiekurs endast $280. Slutligen, det högsta prismålet tillhör UBS, eftersom de bibehöll sitt köpbetyg med ett $380-mål.

Vad sägs om FedEx värdering?

FedEx ser attraktiv ut, att döma av P/E Non-GAAP-kvoten för de senaste tolv månaderna. Kvoten ligger på 13,84, mycket lägre än sektormedianen på 21,56. Pris/bokförhållandet eller pris/försäljningsförhållande är också lägre än sektorsmedianen.

Ger FedEx utdelning?

Ja, det gör de. FedEx betalar en kvartalsvis utdelning med en femårig tillväxttakt på 16,59% och en direktavkastning på 1,23%.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto