Home > Borde du köpa Ford-aktier efter Stripe-affären?

Borde du köpa Ford-aktier efter Stripe-affären?

Ford (NYSE:F) tillkännagav ett 5-årigt avtal med Stripe för att se över onlinebetalningar. Ford-aktier är på språng 2022, drivna av stark försäljning i Kina.

Ford-aktien utvecklades bättre under årets två första handelsveckor. Investerare belönar strömmen av goda nyheter från Ford, och aktiekursen steg med +21,28% bara i år.

Tidigare i år tillkännagav Ford en högre försäljning under fjärde kvartalet i Kina med mer än 11%, nyheter som drev aktiekursen. Den här veckan offentliggjorde de ett femårigt avtal med Stripe för att se över onlinebetalningar.

Ford och Stripe samarbetar under de kommande fem åren

I går tillkännagav Stripe och Ford ett femårigt avtal för att se över Fords onlinebetalningsprocesser. En av de stora effekterna av pandemin på konsumentbeteende var att göra människor mer säkra på att spendera pengar online.

Onlineutgifterna gick från enkla mat- och klädköp till stora inköp – och det är vad flytten handlar om. Hur som helst ses Ford som att ta steget in i framtiden och vara uppdaterad med tiderna, så investerare välkomnade nyheten.

Hur presterade Ford-aktier under pandemin?

Till skillnad från Tesla, som såg sina aktier överprestera under covid-19-pandemin, sjönk Fords aktiekurs 2020 och har sedan byggt en bas från vilken den studsade tillbaka. Senast passerade den över $20-strecket, och rallyt stannade inte under hela vägen till $25.

Ford är också ett utdelningsbetalande företag. Därför får Fords aktieägare förutom aktiekursuppgången också en kvartalsvis utdelning – terminsavkastningen är 1,59% och utdelningskvoten är 20,93%.

Vad säger analytiker om Fords aktiekurs?

Av de 39 analytiker som täcker Fords aktiekurs har 21 köpbetyg och 16 neutrala. Endast två analytiker har utfärdat ett säljbetyg och Ford nedgraderades till att hålla på RBC Capital Markets den 14 januari med ett prismål på $26.

Vid nuvarande aktiekurs handlas Ford till ett attraktivt P/E-tal på 6,08, och företagets börsvärde nådde $100,67 miljarder. Dessutom är företagsvärdet $215,23 miljarder.