Home > Borde du köpa FTSE 100 nu när den har nått ett enormt stödområde?

Borde du köpa FTSE 100 nu när den har nått ett enormt stödområde?

FTSE 100 når stöd i 7 250-området efter att ha haft svårt att ta sig högre upp. Är det dags att köpa inför ett rally i slutet av året?

FTSE 100-indexet handlades i ett snävt intervall under större delen av året. De hade svårt att ta sig över 7 500 poäng och konsoliderades under det från maj till november. Den lyckades dock bryta högre och gick så högt som 7 400 innan det nuvarande draget lägre. Den stora frågan nu är om stödet håller i sig och om det här är rätt ställe att köpa på för ett eventuellt jultomte-rally?

Ur ett tekniskt perspektiv är detta en lika bra ställe att köpa som något annat. Enligt utbytbarhetsprincipen förvandlas stödnivåer till motstånd och tvärtom. Det är precis vad som hände här – motstånd förvandlades till stöd, vilket gav en möjlighet att gå långt. Handlare som är villiga att ta chansen behöver en stop-loss-order på 7 000, samtidigt som de siktar på en ny högre högsta över 7 400.

Bank of England blev Hawkish igen

Ett av de stora hindren för en högre börsnivå är Bank of Englands hökighet. I oktober föreslog guvernören Andrew Bailey att centralbanken var nära att leverera en räntehöjning som svar på stigande inflation.

Men trots att marknadsaktörerna byggde upp förväntningar på en räntehöjning, lyckades den penningpolitiska kommittén inte leverera en vid sitt senaste möte. Detta är en av anledningarna till att FTSE 100 rensade motståndsområdet 7 250 och samlade sig till 7 400.

Under tiden uttryckte Bailey några hawkish kommentarer igen. Förra veckan sa han att centralbanken inte kunde förbli likgiltig inför högre priser, de som banar väg för penningpolitisk åtstramning. Det verkar faktiskt som att Bank of England följer noga i Feds fotspår genom att bli hawkish.

Om så är fallet kommer FTSE 100 att ha svårt att ta sig till nya toppar. Ändå ser den tekniska bilden hausseartad ut medan den är över 7 000. Därför kan den senaste nedgången ge en möjlighet till slutet av året för handlare som är villiga att ta risken och att köpa vid tidigare motstånd som förvandlats till stöd.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto