Home > Borde du köpa General Mills-aktier efter blandade resultat för Q2?

Borde du köpa General Mills-aktier efter blandade resultat för Q2?

General Mills (NYSE:GIS) rapporterade sina resultat för Q2 FY2022 i går. Även om EPS-uppskattningen saknades, rapporterade den en kraftig ökning av intäkterna.

General Mills är ett amerikanskt företag baserat i Minneapolis, Minnesota. De är verksamma inom förpackade livsmedel och köttindustrin och tillverkar märkesvaror för konsumenter. Företaget tillverkar och säljer saker som bagerimjöl eller fryst pizza och pizzasnacks och har cirka 35 000 anställda.

I går rapporterade General Mills sina finansiella resultat för det andra kvartalet av räkenskapsåret 2022. Marknaden förväntade sig en vinst per aktie på $1,05, men företaget missade målet och rapporterade $0,99. Intäkterna kom dock ut mycket bättre än väntat, och växte med 6,45% på årsbasis.

Höjdpunkter i General Mills finansiella resultat för Q2 FY2022

På den positiva sidan rapporterade bolaget omsättningen högre med 6%, varav 1% tillhörde gynnsam valutaväxling. Å andra sidan sjönk bruttomarginalen till 32,5% av nettoomsättningen.

General Mills skyller nedgången på högre insatskostnader och ogynnsamma mark-to-market-effekter. Mer specifikt påverkade högre insatskostnadsinflation och andra kostnader för sålda varor relaterade till störningar i leveranskedjan företagets lönsamhet.

Som ett resultat sjönk nettoresultatet med 13% och justerad vinst per aktie efter utspädning med 7%.

Vad säger analytiker om General Mills aktiekurs

Av de 23 analytiker som täcker företaget har 11 utfärdat neutrala betyg och 10 har säljbetyg. Endast två analytiker har säljbetyg och det lägsta kursmålet för aktiekursen är $50 medan det högsta är $70. Senast uppgraderade Citigroup aktien för att köpa, med ett kursmål på $70 – det högsta av alla analytiker.

Aktiekursen steg med +10,65% 2021 och bolaget betalar utdelning. Direktavkastningen är 3,42%, förväntad att nå 3,78% 2024.

När det gäller värderingen är aktiekursen relativt billig jämfört med sektorns median. Till exempel är P/E Non-GAAP (TTM)-kvoten 17,54, lägre än sektorsmedianen med 12,06%.

Trots den oöverträffade kombinationen av insatskostnadsinflation och störningar i leveranskedjan var ledningens framåtriktade vägledning mer optimistisk. Man räknar med att nå eller till och med överträffa de finansiella målen för resten av räkenskapsåret och på så sätt leverera lönsam tillväxt i linje med sin strategi.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto