Home > Borde du köpa GBP/USD efter en stark brittisk tillverkningsrapport?

Borde du köpa GBP/USD efter en stark brittisk tillverkningsrapport?

En stark brittisk tillverkningsrapport för december skickar GBP/USD högre. Produktion, orderingång, sysselsättning – allt ökade under månaden.

En stark brittisk tillverkningsrapport för december är ansvarig för att GBP/USD vänder sina förluster från tidigare i veckan. Den visar att sektorn expanderar i stark takt, 57,9 mot 57,6 tidigare och 57,6 prognos, på grund av högre produktion, nya ordrar och högre sysselsättning.

Som ett resultat växte det brittiska pundet över hela linjen och gick mot sina jämnlika. Inte bara GBP/USD är högre på dagen, utan även GBP/JPY, medan EUR/GBP föll mer än femtio punkter.

Allt ser dock inte ljust ut i rapporten. Till exempel faller nya exportordrar för fjärde månaden i rad, medan försäljningsprisinflationen når nya rekordnivåer.

Omvänt huvud- och axelmönster pekar på mer uppåt

Den tekniska bilden visar två hausseartade mönster. För det första finns det ett möjligt omvänt huvud- och axelmönster på gång. Marknaden "arbetar" för närvarande på höger axel, och en daglig stängning över 1,3550 bör tolkas som ett utbrott av mönstrets halsringning. Handlare skulle sannolikt driva på mer uppåt på ett sådant drag eftersom vägen är öppen för den uppmätta rörelsen, som visas i orange på diagrammet nedan.

För det andra sammanfaller de lägsta punkterna i det omvända huvud- och axelmönstret med en trippelbotten. Marknaden försökte sig på 1.32-området tre gånger i rad, och varje gång avvisades den.

Hökaktig BOE stödjer ett starkt pund

Även om det är tidigt på handelsåret, stödjer tillverkningsrapporten Bank of Englands (BOE) hökaktighet. I december höjde centralbanken räntan och investerare förutspår fler höjningar snart. Det faktum att tillverkningsuppgången fortsätter borde definitivt bevisa att BOE har rätt och därmed stödjer mer styrka framåt för pundet.

Å andra sidan kommer det stora okända från USA. Ekonomin är stark och Fed förbereder sig för att höja i år, men handlare behöver fler ledtrådar. Den första kommer om tre dagar från och med nu, eftersom rapporten för icke-jordbrukslöner kommer ut på fredag. Den amerikanska dollarn kan visa en viss styrka vid bättre jobbdata än väntat.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto