Home > Borde du köpa Intel-aktier efter en stark resultatrapport för Q4 2021?

Borde du köpa Intel-aktier efter en stark resultatrapport för Q4 2021?

Intel rapporterade igår sina resultat för sista kvartalet 2021. De levererade bättre än förväntade EPS och intäkter, men de nedgraderades hos Citigroup på grund av dålig ledning.

Vinstsäsongen fortsatte igår med några stora namn som rapporterade sina senaste kvartals finansiella resultat. Intel är en av dem.

Intel är ett gigantiskt halvledarföretag som sysselsätter över 110 000 personer över hela världen. Intel är baserat i Santa Clara, Kalifornien, ett utdelningsbetalande företag med en terminsavkastning på 2,69% och en femårig tillväxttakt på 5,97%.

Dessutom har de ökat sin utdelning under de senaste 7 åren i rad, och de verkar med en bruttovinstmarginal på 56,27%, högre än sektorns median med 13,08%. Intels börsvärde nådde 207,42 miljarder dollar vid nuvarande marknadspris, och företagsvärdet är 211,02 miljarder dollar.

Höjdpunkter fjärde kvartalet 2021

Investerare förväntade sig en vinst per aktie på $0,79 under kvartalet, och Intel levererade $1,13. Dessutom översteg intäkterna förra oktobers ledning med 1,3 miljarder dollar, och de steg med 3% på årsbasis.

Dessutom genererade Intel 30 miljarder dollar i kontanter från verksamheten 2021 och 11,3 miljarder dollar i fritt kassaflöde. Som sådan var ledningen nöjd med en bra avslutning på året, eftersom Intel överträffade topplinjens kvartalsledning.

Vad säger analytiker om Intels aktiekurs

Även om ledningen är optimistisk, är inte investerare det. Intels aktiekurs är oförändrad YTD och ned -6,83% under de senaste tolv månaderna. Intel tillkännagav en höjning på 5% för kvartalsvis kontantutdelning vid gårdagens vinstsamtal.

Analytiker har blandade åsikter om Intels aktiekurs. Av de 70 analytiker som täcker aktien har 30 köpbetyg och 29 neutrala. 11 analytiker har utfärdat säljbetyg.

Efter gårdagens vinstsamtal reagerade Citigroup omedelbart och nedgraderade aktien på grund av dålig ledning. Å andra sidan uppgraderades Intel för att köpa på Northland Capital i januari, med ett prismål på $62.

Intels aktiekurs handlas till en attraktiv värdering, att döma av P/E Non-GAAP-kvoten för de senaste tolv månaderna på 9,45. Detta är mycket lägre än sektorsmedianen med 59,04%, och om vi kopplar det till den rejäla utdelningen kan Intel vara en attraktiv investering på medellång till lång sikt.