Home > Borde du köpa Lululemon-aktier före kvartalsvinsten?

Borde du köpa Lululemon-aktier före kvartalsvinsten?

Lululemon Athletica (NASDAQ: LULU) rapporterar sina resultat för tredje kvartalet 2021 och marknaden förväntar sig en vinst per aktie på $1,40 under kvartalet, högre med 20,79% jämfört med samma period förra året.

Lululemon Athletica är en amerikansk återförsäljare som säljer sportkläder i USA och internationellt. De driver mer än 500 butiker och distribuerar dem genom olika andra kanaler som yogastudior och fitnesscenter.

Bolaget är planerat att släppa sin vinst för tredje kvartalet 2021 den 9 december kl.16:30 EST, och investerare förväntar sig en vinst per aktie högre med mer än 20% på årsbasis. Att döma av det finansiella resultatet från de senaste fyra kvartalen kan vi hävda att Lululemon lätt kan slå uppskattningarna detta kvartal, eftersom de gjorde det under varje kvartal under det senaste året.

Lululemons årliga intäktsberäkningar för räkenskapsperioden som slutar januari 2022 är $6,28 miljarder, vilket förväntas öka med cirka $1 miljard i slutet av januari 2023.

Lönsamheten är mycket högre än sektorsmedianen

Lululemon Athletica opererar med en bruttovinstmarginal på 57,62%, mycket högre än sektorns median med 60,89%. Trots att bolaget inte betalar någon utdelning förväntas företagets vinst per aktie öka avsevärt under de kommande fem åren, från nuvarande $4,6 till $15,68 år 2026. Dessutom förväntas nettovinsten tredubblas under samma period.

Starkt momentum bakom aktiekursen

Aktiekursen har haft stark fart under det senaste året. Närmare bestämt överträffade den sektorsmedianen under de senaste 3, 6, 9 och 12 månaderna.

Den överträffade också S&P 500 totalavkastningsindex under samma period, eftersom investerare fortsatte att hälla pengar i företaget trots en hög värdering. Till exempel ses P/E-talet på 92,31 år 2021, en skyhög nivå, även om den förväntas sjunka till 27,06 år 2026.

Analytiker är optimistiska om Lululemons aktiekurs. Av de 96 analytiker som täcker aktiekursen har 59 ett köpbetyg och 37 ett neutralt. Ingen analytiker hade utfärdat ett säljbetyg.

Det högsta prismålet tillhör Oppenheimer & Co., eftersom de nyligen bibehöll sitt köpbetyg med inriktning på $520. Deutsche Bank gjorde samma sak och behöll sitt köpbetyg med ett prismål på $486.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto