Home > Borde du köpa NetApp-aktier före resultatet för Q2 FY2022?

Borde du köpa NetApp-aktier före resultatet för Q2 FY2022?

NetApp rapporterar sina resultat för Q2 FY2022, och investerare förväntar sig en vinst per aktie på $1,21. NetApp aktiekurs har stigit med mer än 33% YTD.

NetApp är ett IT-företag från San Jose, Kalifornien. De tillhandahåller privata och offentliga molntjänster till kunder från hela världen och i morgon är det planerat att de ska släppa resultatet för andra kvartalet 2022 .

Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $1,21 för kvartalet och den årliga EPS-uppskattningen för räkenskapsperioden som slutar i april 2022 är $5,01. Dessutom förväntas den årliga intäktsuppskattningen för samma period till 6,26 miljarder dollar och förväntas sedan stiga gradvis till 7 miljarder dollar 2024.

NetApps aktiekurs hade överträffat marknaden i år, upp 33,33% YTP, och investerarnas fokus under resultatkonferensen kommer att ligga på ledningens framåtriktade vägledning.

NetApp är ett utdelningsbetalande företag med en direktavkastning på 2,26%. De har en 5-årig utdelningstillväxt på 21,51% och en utdelningsandel på 39,90%.

Vad är NetApps värdering?

På nuvarande nivåer handlas bolaget till ett P/E-tal på 22,29, vilket innebär att investerare betalar mer än 22x vinsten. Även om det verkar dyrt, bör man överväga två saker för att köpa NetApp-aktier. En är jämförelsen med sektorsmedianen. Företagets P/E-tal är mindre än sektormedianen på 24,7; Därför, om du vill få exponering för den växande molntjänstbranschen, så är NetApp inte så dyrt som det ser ut från början. En annan är att P/E-talet beräknas sjunka under de kommande åren och nå 15,54 år 2025.

Vad säger analytiker om NetApps aktiekurs?

Analytiker är hausse på företagets aktiekurs, vilket återspeglas av de betyg de utfärdade. Av de 38 analytiker som täcker NetApps finansiella resultat har 20 utfärdat köpbetyg och 12 har neutrala betyg. Endast 6 analytiker har säljbetyg.

Senast nedgraderade Goldman Sachs aktien för att sälja, med ett kursmål på $81. Å andra sidan uppgraderade Citigroup NetApps aktiekurs för att köpa med ett kursmål på $120.

Sammantaget verkar NetApp i en snabbt växande bransch, ger en rejäl utdelning, vilket återspeglas av den högre utdelningsavkastningen än genomsnittet, och P/E-talet förväntas sjunka avsevärt under de kommande åren.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto