Home > Borde du köpa S&P 500-index mitt i sjunkande PPI-inflation?

Borde du köpa S&P 500-index mitt i sjunkande PPI-inflation?

S&P 500-index stängde i går på en ny all-time high. Det var åttonde dagen i rad den gjorde det, och dagens lägre än förväntade PPI-data stödjer högre aktier.

S&P 500 stängde igår på rekordhöga nivåer för den åttonde dagen i rad. Senast detta hände var 1997, så vi kan säga att den hausseartade löpningen är levande och igång trots den mindre aktuella korrigeringen.

Indexet är på väg att avsluta året med en utveckling på mer än 25% – ytterligare en hausseartad utveckling om de lyckas göra det under de veckor som återstår av handelsåret. Historiskt sett visas det att året efter en sådan prestation hamnar indexet högre 87% av gångerna, med en genomsnittlig ökning på över +11%. Därför bör varje tillbakadragning och neddragning tas med en nypa salt och i samband med den hausseartade uppgången nyligen.

S&P 500-index reagerar vid dynamiskt motstånd

Idag nådde index dynamiskt motstånd och reagerade på det. En snabb titt på den tekniska bilden avslöjar ett möjligt sicksackmönster som slutade vid dynamiskt motstånd.

En sicksack är ett Elliott-vågmönster som bildas av två impulsiva vågor som är sammankopplade med ett litet konsolideringsområde. Det finns lite tillbakadragande i en sicksack, precis som S&P:s dagliga diagram avslöjar. Trots det nuvarande avslaget från dynamiskt motstånd är den tekniska bilden fortfarande hausse.

Borde du köpa under pullback?

Närhelst en korrigerande våg som en sicksack når ett nytt högre högsta, är det en del av en så kallad löpande korrigering. Med andra ord, när korrigeringen slutar förväntas ett nytt högre lopp.

Marknadens konsolidering följer vanligtvis en sådan sicksack, och den logiska platsen att hitta stöd är vid tidigare motstånd. I det här fallet verkar 4 500 vara området för att köpa en pullback, med en ogiltigförklaring under den tidigare lägre högsta nivån runt 4 400.

Konsolideringen kan ta formen av en sammandragande triangel, och med tanke på att november är historiskt för hausse för aktier, bör vi inte bli förvånade över att se investerare som köper under dippen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto