Home > Borde du köpa Union Pacific-aktier före kvartalsvinsten?

Borde du köpa Union Pacific-aktier före kvartalsvinsten?

Union Pacific (NYSE:UNP) kommer att presentera sitt finansiella resultat för fjärde kvartalet 2021 i morgon. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $2,62 under kvartalet.

Union Pacific är ett av de största järnvägsföretagen i världen. De transporterar varor från Stilla havet och Gulfs kuster, och de driver ett nätverk på över 32 000 mil.

Företaget är en kritisk länk i den globala leveranskedjan, eftersom det ansluter till de kanadensiska och mexikanska järnvägssystemen. Dessutom betjänar de många av de snabbast växande amerikanska befolkningscentra.

Den 20 januari rapporterar Union Pacific sitt finansiella resultat för Q4 FY2021. Detta är ett utdelningsbetalande företag med en femårig utdelningstillväxt på 13,73% och en utdelningsandel på 47,69%.

Vilka är uppskattningarna för Q4 FY2021?

För det sista kvartalet 2021 uppskattar marknaden att Union Pacific tjänade $2,62. Om så är fallet, skulle detta vara tredje kvartalet i rad när de slår EPS-uppskattningen. Dessutom är den årliga intäktsuppskattningen för räkenskapsperioden som slutar december 2021 $21,66 miljarder.

Hur har aktiekursen i Union Pacific utvecklats på sistone?

Trots sänkta volymguidningar i oktober fortsätter aktiekursen att utvecklas. Den handlas för närvarande nära rekordhöga nivåer, och 2020 COVID-19-pandemin orsakade knappt en korrigering på det långsiktiga diagrammet.

Vad säger analytiker om Union Pacifics aktiekurs?

Analytiker har blandade åsikter om Union Pacifics aktiekurs. Av de 72 analytiker som täcker aktien har 35 köpbetyg och 37 neutrala. Ingen analytiker har utfärdat ett säljbetyg för aktien.

Senast har Barclays Capital bibehållit sitt köpbetyg med ett prismål på $280, och det gjorde även Raymond James Financial, med ett prismål på $290.

En av de mest attraktiva sakerna hos detta företag är bruttovinstmarginalen, mycket högre än sektorns median. Närmare bestämt verkar Union Pacific med en bruttovinstmarginal på 59,09%, högre med 102,24% än sektorns median. Å andra sidan är P/E Non-GAAP (TTM)-kvoten högre än sektorsmedianen med 16,75%.

Vid nuvarande aktiekurs har företaget ett börsvärde på 158,32 miljarder dollar och ett företagsvärde på 188,04 miljarder dollar.