Home > Borde du köpa Wells Fargo-aktier inför nästa veckas resultatsamtal?

Borde du köpa Wells Fargo-aktier inför nästa veckas resultatsamtal?

Wells Fargo rapporterar sitt resultat för fjärde kvartalet 2021 nästa vecka. Marknaden förväntar sig en vinst per aktie på $0,94 för kvartalet och den årliga intäktsuppskattningen för räkenskapsperioden som slutar december 2021 till $75,84 miljarder.

Wells Fargo (NYSE:WFC) är ett ledande finansiellt tjänsteföretag från San Francisco, USA. De betjänar mer än 10% av landets småföretag och är ett av de största amerikanska företagen.

Med mer än 70 miljoner kunder och cirka 7 000 platser tillhandahåller Wells Fargo bankprodukter och tjänster i hela USA. Nästa vecka rapporterar de de finansiella resultaten för det sista kvartalet av räkenskapsåret 2021 och aktiekursen har stigit +77,16% under de senaste tolv månaderna.

Wells Fargo är ett utdelningsbetalande företag med en utdelningskvot på 18,78%. Utdelningen förväntas nästan fördubblas under de kommande åren och uppgå till $1,8 år 2024.

P/E-talet kommer att sjunka under de kommande åren

P/E-talet är något högre än sektorsmedianen (högre med 5,70%) och förväntas sjunka under de kommande åren. När Federal Reserve förbereder sig för att strama åt penningpolitiken tenderar finansiella tjänsteföretag att överträffa i en miljö med stigande räntor.

Vad säger analytiker om Wells Fargos aktiekurs?

Analytiker är optimistiska om Wells Fargos aktiekurs. Av de 47 analytiker som täcker aktien har 23 utfärdat köpbetyg och ytterligare 23 har neutrala. Endast 1 analytiker har utfärdat ett säljbetyg.

I år höjde Barclays Capital sin syn på aktiekursen i Wells Fargo och uppgraderade den till köp med ett kursmål på $62. Detsamma gjorde Morgan Stanley i december, men med ett lägre kursmål – $61.

Vilka är uppskattningarna för Q4 FY2021?

Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $0,94 för kvartalet och den årliga intäktsuppskattningen för räkenskapsperioden som slutar december 2021 är $74,84 miljarder. Om Wells Fargo rapporterar EPS högre än marknadens uppskattning, skulle detta vara det sjätte kvartalet i rad när de gör det.

Vid nuvarande marknadspris har företaget ett börsvärde på 202,27 miljarder dollar, större än konkurrenter som Citigroup eller Royal Bank of Canada.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto