Home > Borde du sälja dollarn efter att Jerome Powell vunnit sitt andra mandat?

Borde du sälja dollarn efter att Jerome Powell vunnit sitt andra mandat?

Jerome Powell valdes precis som Fed-ordförande för ett nytt mandat. Vilka är konsekvenserna för den amerikanska dollarn?

DETTA ÅRET är den amerikanska dollarn på en nivå högre då dollarindexet (DXY) sjönk under den första terminen. Nu när vi vet vem som är nästa Fed-ordförande (spoiler – fortfarande Jerome Powell), är det dags att sälja dollarn?

Ur ett tekniskt perspektiv är försäljning av dollarn ett kontrariskt drag. Tekniska handlare har vanligtvis en kontrarisk uppfattning. Men för att agera utifrån en kontrarisk uppfattning behöver man åtminstone en kontrarisk signal.

Till exempel, när DXY nådde botten tidigare i år, bildade den ett så kallat "mönster-inom-ett-mönster." Mer exakt bildade den ett omvänt huvud- och axelmönster och en dubbel botten samtidigt. Därför skrek två hausseartade signaler i princip att dollarns svaghet var på väg att ta slut.

Det gjorde den.

Från det ögonblicket stoppade ingenting dollarn, eftersom den krossade sina jämlika. DXY nådde inte den uppmätta rörelsen som föreslås av det omvända mönstret för huvud och axlar vid dessa nuvarande nivåer. Dessutom finns det inga tecken på en nära förestående trendändring – det finns inget vändningsmönster. På grund av det, åtminstone ur ett tekniskt perspektiv, skulle att sälja den amerikanska dollarn vid denna tidpunkt vara mot alla odds.

Vad sägs om grundbilden?

Hur är det med grunderna?

Finansmarknadsaktörer spekulerade i mer än en vecka om vem som kommer att bli nästa ordförande i Fed. Rykten pekade på Brainard för den nya stolen – ett fridfullt alternativ som hon är känd som. Ändå valde president Biden Powell och utsåg Brainard till vice ordförande.

Med andra ord valde amerikanerna stabilitet och kontinuitet. Sanningen att säga skulle vilken annan ordförande som helst ha fortsatt Powells arbete. Till hans förtjänst ledde han USA genom en av de tuffaste ekonomiska kriserna och byggde upp konsensus bland Fed-medlemmar att agera snabbt och beslutsamt.

Som ett resultat av Feds åtgärder som vidtagits för att övervinna den pandemiledda lågkonjunkturen återhämtade sig ekonomin snabbare än någon anat. Dessutom växer den nu så snabbt att den behöver "kylas ner" lite, eftersom Fed signalerar att dess ackommoderande åtgärder tas bort.

Sammantaget pekar både de tekniska och de fundamentala bilderna på ytterligare styrka i den amerikanska dollarn. Om vi tänker på det bokstavligen, var varje investeringshus baisse mot dollarn i början av 2021, så då kan vi föreställa oss hur svårt det är att förutsäga dollarns prisutveckling under 2022.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto