Home > Börserna ser en högre stängning, PayPal och Walmart bland stora förlorare – Veckoöversyn

Börserna ser en högre stängning, PayPal och Walmart bland stora förlorare – Veckoöversyn

  • S&P 500, Nasdaq och FTSE 100 ser starka returer under torsdagen
  • PayPal-aktien faller vid analytikernedgradering
  • Guld och Bitcoin ser tryck nedåt under ny optimism av aktier

Den här veckan har globala aktier fortsatt att hålla nära sina toppar hittills i år, med positiva utsikter för marknaden som kommer från en stark vinstsäsong i alla sektorer.

De amerikanska och europeiska börserna kommer att avsluta veckan på topp efter blandade sessioner i Asien, med S&P 500, Nasdaq och FTSE 100-indexen som lyfter fram motståndskraften på marknaden.

S&P 500 steg 0,34%, medan Nasdaq 100 steg med 0,45. Dow Jones Industrial Average sänktes dock 0,17%, då marknaden kämpade efter att ha släpat efter några större aktier.

I Europa är STOXX 600 upp 0,35% och FTSE 100-index är positivt med 0,36%. I Asien steg marknaderna högre på fredagen, med japanska Nikkei upp 0,50% och Kinas Shanghai Composite-index steg med 1,1%.

Den till stor del uppåtriktade stämningen över de globala aktiemarknaderna kommer när detaljhandelsdata hjälpte till att dämpa inflationsoro, även när planer för kvantitativa lättnader fortsätter att stärka de kortsiktiga utsikterna. I USA stängde styrkan inom tekniksektorn de stora indexen högre på torsdagen. En högre öppning på fredag kan se att Wall Street fortsätter den heta streak som har setts sedan början av oktober.

PayPal, Walmart, Rivian aktiesammanfattning

Veckan var mycket händelserik för flera stora aktier.

PayPal (PYPL)-aktien sjönk med mer än 4,36% den 17 november, med nedsidan efter att analytiker på Bernstein tilldelade aktien som ett innehav. Detta nedgraderade PYPL-aktiens pris från ett köp, vilket sänkte kursmålet till $220 från $260, för året.

PayPals aktier faller med 2,8% före marknaden, för närvarande på $200,50 eftersom analytiker säger att den digitala plånboken möter ökande konkurrens från Apple Pay och Square.

Rivian (RVN) höll på efter en framgångsrik offentlig debut, medan Tesla (TSLA) gick uppåt på torsdagen, och lade till 3% till sitt värde efter utökad försäljning som förvärrades av Elon Musks avlastning av hundratusentals aktier under veckan.

Som framhållits här såg Visa (V), Target (TGT) och Walmart (W) också stora rörelser och kan fluktuera ännu mer inför Black Friday-shoppingen.

För Walmart kom förlusterna trots att företagets resultat för tredje kvartalet slog uppskattningarna. Aktiekursen har fallit med nästan 4% under de senaste fem dagarna och är för närvarande negativ i sina år-till-datum utsikter på cirka 3,2%.

Även om semesterperioden kan locka investerare till detaljhandelsaktier, sa Blue Line Capitals Bill Baruch till CNBC:s "Trading Nation" att det kanske inte är läge att titta på nya positioner i dessa tillgångar. Enligt honom var augusti bättre, men med förändrade marknadssentiment kommer konsumenterna sannolikt att släpa efter S&P 500 i några veckor eller till och med månader.

Guld och Bitcoin minskar

Inom råvaror har råoljan återtagit viktiga nivåer när West Texas Intermediate (WTI) råolja ökade med 0,8% till $79,68 per fat. Under tiden såg guldet ett visst tryck under en återuppgång i investerarnas riskaptit.

Den ädla metallen var prissatt till $1 859 per ounce på fredagsmorgonen, även när Bitcoin såg nya försäljningsåtgärder. Negativa nyheter från Twitter, SEC:s förkastande av en spot-BTC-börshandlad fond (ETF) och förestående distribution av Mt.Gox-hackfonder kombinerades för att se Bitcoin sjunka till veckovisa låga nivåer nära $56k.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto