Home > Börsveckan köprekar Atlas Copco och Gunnebo

Börsveckan köprekar Atlas Copco och Gunnebo

Börsveckan jämför i veckans nummer Atlas Copco med Sandvik, och tittar dessutom närmare på bland annat CDON och SCA.

I verkstadsjämförelsen anförs bland annat att Sandvik för närvarande är 16 procent billigare sett till p/e-tal, mot en historisk skillnad på 20-25 procent. Potentialen är klart högre i Sandvik, skriver Börsveckan, men det är även nedsidan om marknaden fortsätter att gå sidledes eller svagt nedåt.

CDON kan vara intressant som ett långsiktigt ”bet” på e-handel, men känns lite osäker med 25 procent av intäkterna från en kategori i strukturell nedgång, media, och ungdomsmode som tillväxtdrivare. Börsveckan väljer därför att avvakta.

SCA:s bakslag inom kinesiska blöjor under det fjärde kvartalet förändrar inte det faktum att bolaget är ett ”högintressant tillväxtcase”, enligt Börsveckan, och utrymme för positiva överraskningar framöver finns. Fler förvärv kan göras, och Kimberly-Clarks beslut att lämna den europeiska blöjmarknaden utgör en joker. P/E-talet är högt, men ska vara det för ett konjunkturstabilt och lönsamt tillväxtbolag som SCA.

Gunnebo stannar kvar på Börsveckans lista över köpvärda turn-around-bolag. Marginalmålet på 7 procent är en högoddsare och om det nås är p/e-talet lockande låga 11 för 2014, men fortsatt oro i tillväxtländerna är dåliga omen. Tecken på förbättringar i Frankrike bör däremot gynna aktien.

Nolato anses fullvärderad om inte förvärv inom Medical kommer. Börsveckan väljer att ta hem vinsten, men om kursen kommer ner till 140-150 kronor ”kan det åter vara dags att köpa detta välskötta bolag”.

I Börsveckans modellportfölj tas vinsten följdriktigt hem i Nolato (och Swedbank byts ut mot SEB).

Intrum Justitia får ett köpråd givet ett p/e-tal på 15 och vinsten 11:50 kronor per aktie 2014. Det kan enligt Börsveckan nås genom en lite bättre effektivitet inom indrivningen, tillväxt på 15 procent inom skuldköp och genom att Intrum köper tillbaka åtminstone 2,5 miljoner egna aktier nu när återköpen omstartas.

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto