Home > Börsveckan köprekar Haldex, Mindmancer och Gunnebo

Börsveckan köprekar Haldex, Mindmancer och Gunnebo

Börsveckan har satt sju aktier under lupp i det senaste numret. Bland köptipsen hittas Haldex, och även Mindmancer och Gunnebo omnämns i positiva ordalag.

Haldex, underleverantör inom fordonsindustrin, har jobbat hårt med kostnaderna, vilket i kombination med en förbättrad efterfrågan gör att det ser ”riktigt bra ut” inför 2014.

”Aktien är undervärderad trots en stark kursuppgång i år”, skriver Börsveckan som fortsätter att rekommendera köp av aktien.

Det är ”äntligen dags för Gunnebo” utropar Börsveckan på tidningens förstasida. I analysen pekas på att Gunnebo forsätter att växa utanför Europa samtidigt som bolaget fått ordningen på förlusthärden Safepay. Aktien är därmed ”intressant i den lite mer riskabla turn around-kategorin”.

Mindmancer, som är verksamt inom intelligent kamerabevakning, växer snabbt. Kursen har också stigit brant sedan aktien nyligen började handlas på First North.

”Förväntningarna är höga men affärsmodellen imponerar och på sikt kan detta bli något bra”, skriver Börsveckan om Mindmancer.

Fettbolaget AAK visade upp ett starkt resultat för det tredje kvartalet och AAK framstår alltmer som ett kvalitetsbolag, menar Börsveckan.

”Kanske inget uppenbart köp efter årets kraftiga kusuppgång, men för den långsiktige kan det fortfarande bli en bra affär”, heter det om AAK.

Tidningen är mer tveksam till it-bolaget Addnode som har visat upp en svag vinst under 2013. Utvecklingen är inte tillräckligt övertygande för att sätta ett köpråd på aktien.

Ljummet betyg får även HMS som tillverkar nätverkskort till industrin. Aktien har gått riktigt starkt på börsen och noteras nu kring rekordnivåer. Men Börsveckan ser flera anledningar till att vara försiktig och pekar bland annat på att värderingen, justerat för nettoskulden, motsvarar 16 gånger nästa års rörelseresultat. Det är enligt tidningen i överkant.

”Rådet blir därför att avvakta tills vidare och köpa om kursen kommer ner mot 115-120-kronorsintervallet”, skriver tidningen. HMS stängde på 136:50 kronor i fredags.

Tidningen har även tittar närmare på den norska mediekoncernen Schibsted och där blir rådet att avvakta.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto