Home > Börsveckan: Oljespecial med Tethys Oil som favorit, köp Starbreeze och VBG.

Börsveckan: Oljespecial med Tethys Oil som favorit, köp Starbreeze och VBG.

Tethys är ”favorit”, Lundin Petroleum kommer att lyfta resultatet och Enquest har uppsida men osäker framtid. I Africa Oil är risken hög. Lågriskalternativet är Exxon Mobil.

Det skriver tidningen Börsveckan i en oljespecial.

Låga produktionskostnader, försiktig prospektering och en stark balansräkning gör Tethys Oil till ett lågriskval i en högrisksektor, skriver tidningen och landar i att beskriva aktien som ”favorit” i sektorn, ett ”bra val” som ”krydda”.

Lundin Petroleum har investeringsutrymme enligt redakationen och kommer fram till att resultatet kommer att lyfta med ökad produktion från oljefältet Johan Sverdrup. Närmare en uttrycklig rekommendation än så blir det inte.

Enquest har uppskjutna förlustavdrag och behöver stärka balansräkningen. Uppsidan är stor men framtiden är osäker, enligt Börsveckan som inte ger någon rekommendation inför rapporten den 8 september.

Africa Oil har stor kassa men stor politisk risk och stor verksamhetsrisk. Aktien ser inte ut att ge utdelning på många år. I stället handlar det om förhoppningar att hitta mer olja, enligt Börsveckan.

Exxon Mobil är inte billigt men lyfts fram som ett väl rustat lågriskalternativ.

Utöver Olja tar tidningen upp infrastrukturbyggaren Eltel. Tuff konkurrens ger låga marginaler. Inget uppenbart köpläge. Att två chefer sålt är ”ingen bra signal”.

Spelutvecklaren Starbreeze har ökat 40 procent sedan tidningens senaste köpråd men får fortfarande omdömet ”köpvärd” som högriskbolag avhängigt virtual reality och enstaka spelsläpp.

Börsens värdering av spelutvecklaren Paradox ger ingen större kurspotential enligt Börsveckan. Tillväxten kanske fortsätter men rådet blir att avvakta.

Lastbilsunderleverantören VBG ser ut att lyfta marginalerna under tillväxt och direktavkastning. Rådet blir köp.

Börsveckan (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto