Home > Börsveckan rekar MQ, G&L Beijer, Tribona och Medcap

Börsveckan rekar MQ, G&L Beijer, Tribona och Medcap

MQ är köpvärd och även G&L Beijer samt Tribona lockar. Däremot är börskandidaten Recipharm för dyr. Det är några av slutsatserna i det senaste numret av Börsveckan.

MQ:s nya vd Christina Ståhl har fått en kanonstart och aktien har stigit med 50 procent sedan hon tillträdde i slutet av augusti i fjol.Och siffrorna sedan dess talar sitt eget språk, menar tidningen som bland annat pekar på att MQ under det senaste halvåret tagit marknadsandelar på en krympande svensk klädmarknad.

Skutan har vänt. ”MQ och Christina Ståhl är helt enkelt inne i en stark operativ trend just nu”, heter det i analysen.

Börsveckan tror att vinsten under innevarande räkenskapsår kommer att uppgå till 2:15 kronor per aktie och det ger ett p/e-tal på 12 för MQ – en nivå som betraktas som attraktiv, särskilt i jämförelse med andra klädbolag.

”Vi har en riktkurs på 30 kronor till att börja med men ser på några års sikt en större potential i MQ-aktien”, avslutas MQ-analysen i Börsveckan.

Även aktien i G&L Beijer lockar, trots en relativt hög värdering. Bolaget, som säljer olika kylprodukter, har haft framgång i Afrika och nya förvärv skulle snabbt kunna förändra värderingsbilden.

Aktien passar utmärkt i en långsiktig portfölj, menar Börsveckan. Värderingen av fastighetsbolaget Tribona är enligt tidningen påfallande låg, inte minst med tanke på bolagets aggressiva expansionsplaner. Aktien känns efter de senaste veckornas kursfall därför lockande, menar Börsveckan.

Tidningen ser vidare goda chanser för fin vinstutveckling för investmentbolaget Medcap i år och står därför fast vid ett tidigare köpråd.

Recipharm, som står i begrepp att noteras på Stockholmsbörsen, är ett bra bolag med en dyr aktie. P/e-talet ligger på 27-33 i introduktionserbjudandet och då hjälper det inte att bolaget, som är en kontraktstillverkare av läkemedel, har stora expansionsplaner.

Börsveckan väljer att avstå. Tidningen har i det senaste numret även tittar närmare på Pricer, Motion Display och Swedish Match med övervägande ljumma omdömen som följd. Ingen i denna trio faller Börsveckan på läppen.

/Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto