Home > Bottenfiske i Meda

Bottenfiske i Meda

Den 19 maj skrev jag: Meda befinner sig i en ovanlig (för att vara Meda) kraftig negativ trend och eventuella rekyler skall ses som bättre möjligheter till blankning.

Teknisk analys Meda A: Efter föregående analys har Meda-aktien befunnit sig under MA-50 den största delen av tiden. Sedan mitten av oktober har avståndet till 50-dagars medelvärde ökat och avståndet är nu hela 8,9 procent.

Både den långa- och medellånga trenden pekar nedåt och enligt skolboken är det inte köpläge. För de riktigt riskvilliga kan nuvarande nivå vara ett läge för bottenfiskare.

Igår bildades en svansformation för uppgång då aktien öppnade kraftigt nedåt, vilket stärkte de som navigerat för nedgång. När aktien når stödet vid 48 kronor kommer köparna tillbaks och eliminerar ”all röd” färg och säljarna tappar plötsligt kommandot. Stärkt av att ha vunnit första slaget fortsätter köparna av bara farten att omfamna (engulfing) hela fredagens kursstapel och stänga på dagshögsta.

Spänningen som uppstått mellan MA-50 och kursstapeln är just nu mer än hälsosamt vilket gynnar en rekyl/uppstuds.

För den som trots den höga risken väljer att köpa Meda bör stoppen inte placeras lägre än 47,60 med ett första motstånd vid 54 kronor. Det kan vara klokt att göra en ”two for one” som innebär att halva positionen stängs vid 51,60 för att eliminera affärsrisken. Därefter låter man lämpligtvis stoppen glida med uppåt (det är bra med lite luft då det finns utrymme för en uppgång mot 59 kronor (nästan 20 procent) där det samtidigt är läge att börja skala ut positionen.

Sammanfattning: Meda befinner sig i en kraftig nedförsbacke och enligt skolboken skall man INTE köpa aktien. För den som trots den höga risken väljer att bottenfiska finns det förutsättningar för att undvika bottennapp efter gårdagens reversalformation. Placera nödutgången vid 47,60 och eliminera affärsrisken vid 51,60 för att kunna rida positionen utan risk upp första delmålet kring 59 kronor.

Motstånd: 50,20 / 50,70 / 52,30 / 54,00
Stöd: 48,50 / 47,90 / 47,40 / 45,80 / 44,20

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.