Home > Bottenkänning i SKF B…

Bottenkänning i SKF B…

SKF B bildade under gårdagen en bullish engulfing candlestick vid kanalbotten i det långsiktigt stigande handelsintervallet vilket indikerar starten av en trendvändning uppåt.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

SKF B aktien har sedan mitten av april utvecklats mycket svagt och handlas inom en väl definierad kortsiktigt fallande trendkanal inom ett bredare långsiktigt stigande handelsintervall från februari 2010. Aktien visar stor volatilitet inom detta intervall men respekterar likväl begränsningslinjerna i form av kanaltaket och kanalbotten väl, vilket utgör långsiktiga ingångsnivåer.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Den 24 september var aktien nere och testade kanalbotten runt 144 kr vilket ledde till ett par dagars avstämning i form av sidledes utveckling ovanför denna lågpunkt.

Under gårdagen tog köparna kommandot med kraft då de med god marginal passerade taket i avstämningsfasen och bildade en bullish engulfing candlstick, vilket tydligt indikerar ett begynnande köpintresse. Detta är extra intressant då en ”reversal candlestick” bildats runt en naturlig vändningsnivå i form av kanalbotten i den stigande trendkanalen från 2010.

Så länge som denna botten förblir intakt d.v.s. att aktien inte lyckas stänga under 144 kr är förutsättningarna goda, att vi sett en botten och starten av en vändning uppåt på sikt mot kanaltaket runt 230 kr. På vägen dit finns ett flertal avstämningsnivåer, i form av motstånd, där varje passering ger klartecken för vidare uppgång mot nästa nivå och så vidare.

Närmaste motstånd finns vid 162 kr. Passeras 168 kr bekräftas en trendvändning, siktet är i detta fall inställt på vidare uppgång mot i första hand 180 följt av 189 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto