Home > Bra tillfälle att köpa aktier? Jobbdata tyder på stark NFP-rapport

Bra tillfälle att köpa aktier? Jobbdata tyder på stark NFP-rapport

S&P 500 har fallit mer än 100 poäng från sina toppnoteringar. Kan indexet studsa efter en starkare NFP-rapport än förväntat?

Det nya handelsåret började med att aktierna tryckte mot rekordhöga nivåer, men den inledande euforin tog snabbt slut. När denna artikel skrivs är S&P 500-indexet nere med mer än 100 poäng från sina toppnoteringar, eftersom Federal Reserve-protokollet som släpptes igår visar en mer hökaktig Fed än vad marknadsaktörerna förväntade sig.

Men Feds hökaktiga ställning är knappast något nytt för marknaden. Den framåtriktade vägledningen signalerade trots allt nedtrappningen och åtstramningen av de finansiella villkoren i god tid. Kommer investerare som sådan att köpa under den nuvarande dippen? Kommer NFP-rapporten dessutom att vara hausse för aktier?

Den tekniska bilden ser blandad ut vid det här laget. Inne i en stigande kil kan marknaden fortfarande göra nya högre toppar och lägre toppar. Men ett avbrott under nyckelområdet 4 600 skulle innebära problem för amerikanska aktier, oavsett vad NFP-rapporten visar.

På tal om NFP-rapporten så kommer den imorgon, och tidiga indikationer tyder på en stark rapport för december. För det första fortsatte jobbtillväxten i amerikanska småföretag i december. För det andra krossade de privata lönelistorna som släpptes i går förväntningarna.

Jobbtillväxten fortsätter i amerikanska småföretag

En av de mest bevakade jobbrapporterna denna vecka var Paychex/HIS Markit sysselsättningsbevakning för småföretag. Rapporten släpptes den 4 januari och visade att jobbtillväxten fortsatte för amerikanska småföretag i december.

Jobbindex för småföretag ökade till 100,94 i december, det högsta sedan augusti 2014. Dessutom höjer arbetsgivarna lönerna och arbetarna gynnas. Med andra ord fortsätter återhämtningen från covid-19-nedgången, och rapporten bådar gott för den icke-jordbruksbaserade lönelistan.

Stark privat lönerapport

ADP-rapporten som släpptes i går visar förändringen i antalet anställda, exklusive jordbruksindustrin och regeringen. Den släpps alltid två dagar före NFP-rapporten, och den ger en välgrundad gissning om vad NFP-rapporten kommer att visa. Gårdagens data slog sönder förväntningarna och kom ut på 807 000 nya jobb, nästan dubbelt så många som förväntat.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto