Home > Brexit leder i flera nya opinionsmätningar!

Brexit leder i flera nya opinionsmätningar!

En opinionsmätning från ICM, publicerad i The Guardian, visar på en ledning för Brexit-sidan inför folkomröstningen i Storbritannien den 23 juni. Och två andra mätningar på måndagskvällen gav liknande resultat.

Det skriver Bloomberg News.

Enligt en telefonundersökning leder Brexit-sidan med 50 procent mot 45 procent för stanna-sidan i EU. En online-undersökning gav samtidigt lämna-sidan en ledning med 49 procent mot 44 procent för stanna-sidan.

Om osäkra väljare rensas ut visar en sammanvägning av telefon- och online-undersökningarna att lämna-sidan har en ledning med 53 procent mot 47 för stanna-sidan.

En online-undersökning från YouGov gav senare lämna-sidan en ledning med 46 procent över stanna-sidans 39 procent

En mätning från ORB bland ”säkra” väljare visade 49 procent för lämna mot 48 för stanna, men stanna-sidan kan finna viss tröst i att ORB-mätningen samtidigt visade att bland samtliga väljare leder stanna-sidan med 49 procent mot 44 procent för lämna-sidan.

På måndagen meddelade vidare Storbritanniens största tidning, the Sun, att man stöder en så kallad ”Brexit”.

Utanför EU kan vi bli rikare, säkrare och fria att skapa vårt eget öde – som Amerika, Kanada, Australien, Nya Zeeland och många andra stora demokratier redan gör. Om vi stannar kommer Storbritannien inom några få år uppslukas av denna obevekligt expanderande Tysklandsdominerade federala staten”, fortsatte tidningen.

GBPUSD (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto