Home > Brexitförhandlingar kan gå mot kollaps enligt källa.

Brexitförhandlingar kan gå mot kollaps enligt källa.

Brexitförhandlingarna är på väg mot ett katastrofalt sammanbrott om inte EU denna vecka signalerar att man kommer att tillåta att samtalen gå vidare till handelsfrågor.

Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till en icke namngiven person med insyn i den brittiska regeringens hållning.

Utan tydliga signaler om att förhandlingarna kommer att gå vidare till frågor om handel och övergångsarrangemang i december vid veckans EU-toppmöte riskerar hela brexitprocessen att kollapsa, enligt Bloomberg News källa, som befarar att seniora brittiska ministrar då kommer att tappa förtroendet för EU:s vilja att nå ett avtal.

Källan uppger vidare att premiärminister Theresa May tog en politisk risk när hon i sitt anförande i Florens förra månaden lovade att göra betalningar till EU-budgeten och göra upp om ”skilsmässoavtalet”. Hon behöver nu få något tillbaka innan hon kan göra nya eftergifter.

Theresa May reser till Bryssel på måndagen för en middag med EU-ledare. Hon kommer att samtala under 90 minuter med EU-kommissionens ordförande Jean-Calude Juncker och EU:s chefsförhandlare Michel Barnier i ett försök att bryta dödläget i förhandlingarna.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto