Home > Bristen på en överenskommelse för en grekisk bytesaffär skickade EUR nedåt

Bristen på en överenskommelse för en grekisk bytesaffär skickade EUR nedåt

Euron var i stort sett baisse i går efter att Grekland än en gång misslyckats med att komma överens med sina fordringsägare för att omstrukturera sin skuld. Nedgångar noterades mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler, inklusive euron och det brittiska pundet. I dag utöver eventuella händelser från euroområdet kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett tal från USA Federal Reserves ordförande vid 15:00 GMT. Alla positiva uttalanden kan hjälpa USD att utöka den senaste tidens hausseartade trend.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up up
Veckotrend down up up no up down
Motstånd 1.3219 1.5873 76.97 0.9260 1.0865 0.8382
1.3155 1.5818 76.74 0.9227 1.0841 0.8354
1.3115 1.5784 76.60 0.9205 1.0810 0.8336
Stöd 1.3052 1.5757 76.37 0.9190 1.0759 0.8308
1.3012 1.5695 76.24 0.9152 1.0702 0.8291
1.2948 1.5640 76.01 0.9119 1.0646 0.8263

Ekonominyheter

USD – Råoljan fortfarande hausse i början av handelsveckan

Den amerikanska dollarn lyckades förlänga sin uppgång den hade i slutet av förra veckan under handeln i går, där negativa nyheter från euroområdet eldade på riskaversionen och skickade investerare till den säkrare tillflyktsortsvalutan greenbacken. Greklands oförmåga att nå en uppgörelse med sina fordringsägare skickade valutaparet EUR/USD så lågt som 1,3026 innan valutaparet iscensatte en liten korrigering uppåt. Förra veckans positiva amerikanska sysselsättningsrapport hjälpte dollarn att behålla sina uppgångar mot den japanska valutan under handelsdagen i går. Valutaparet USD/JPY nådde så högt som 76,79 innan det inledde en liten nedgång.

Ser vi till dagens aktiviteter kommer valutahandlare i USD vilja ägna stor uppmärksamhet åt ett tal från Federal Reserve ordförande Ben Bernanke, planerad till 15:00 GMT. Varje positiva uttalande om den amerikanska ekonomiska återhämtningen kommer sannolikt att ge dollarn ytterligare fart resten av veckan. Skulle Bernanke specifikt indikera att USA kan komma att höja styrräntorna tidigare än planerat, kan vi få se en greenback med stora uppgångar.

Efter Bernankes tal i dag, kommer dollarns nästa stora test sannolikt att bli de veckovisa amerikanska arbetslöshetssiffrorna på torsdagen. Medan förra veckans jobbrapport var lovande, varnade analytiker för att fluktuationer i sysselsättningssiffrorna kommer att fortsätta. Om torsdagens siffra kommer in sämre än väntad, kan dollarn få lämna ifrån sig lite av sina tidigare uppgångar inför veckoslutet.

EUR – Euron fortfarande baisse med negativa grekiska nyheter

Nyheter om att Grekland ännu inte har nått en uppgörelse för en omstrukturering av sin skuld fortsatte att tynga euron under gårdagens handel. Euron hade stora nedgångar mot både dollarn och den japanska yenen under dagen efter att valutahandlare valt att placera sitt kapital i säkrare tillgångar. Valutaparet EUR/USD föll så lågt som 1,3026 medan valutaparet EUR/JPY sjönk till 99,83 innan det iscensatte en korrigering uppåt.

Ser vi till dagens handel väntas grekiska nyheter fortsätta vara den drivande kraften bakom eurons kursrörelser. Varje positiv utveckling när det gäller bytesaffären i skuldfrågan kommer sannolikt att understödja euron, åtminstone på kort sikt. Samtidigt varnar analytiker för att den grekiska situationen inte är den enda pressande frågan i euroområdet för tillfället. Den näst mest angelägna frågan är den portugisiska skuldfrågan, vilket sannolikt kommer att behöva hanteras inom en snar framtid. Oavsett Greklands problem, verkar det som krisen i euroområdet är långt ifrån löst.

CAD – Ivey PMI indexet ger den kanadensiska dollarn en skjuts

Den kanadensiska dollarn hade uppgångar mot sina säkrare tillflyktsortsvalutor i går efter offentliggörandet av ett bättre än väntat Ivey PMI indexet. PMI anses vara en av de ledande indikatorerna på den kanadensiska ekonomiska hälsan. Siffran som analytiker ursprungligen förutspådde komma in på 58,6, kom in på en överraskande stark siffra av 64,1. Medan uppgångar noterades mot både USD och JPY, risktagande hos investerare efter publicerandet av indikatorn gav euron skjuts upp mot den kanadensiska dollarn.

En titt in i dagens handel kommer valutahandlare att vilja hålla reda på all utveckling i euroområdet. I synnerhet som den grekiska skuldsituationen kan påverka i vilken riktning som CAD kommer att tar. Varje positiv utveckling kommer sannolikt att leda till en ökning i risktagande, som skulle kunna hjälpa CAD utvidga sina uppgångar mot både USD och JPY. Samtidigt skulle en sådan utveckling troligtvis leda till ytterligare nedgångar mot euron.

Råolja – Riskaversion ledde till en platt handel i råolja

Priset på råolja hade relativt små rörelser under handeln i går där riskaversionen höll priserna nära 97 dollar nivån per fat. Råoljepriset föll i förra veckan efter en positiv amerikansk jobbrapport som fick USD att toppa mot sina valutarivaler. Oljepriset tenderar att falla när greenbacken visar styrka då råvaran blir dyrare för internationella köpare.

I dag kan vi få se ett oljepris med uppåtgående rörelser om nu en grekisk bytesaffär för en omstrukturering av sin skuld slutligen faller på plats. Ytterligare förseningar i implementeringen av en bytesaffär i skuldfrågan kommer sannolikt att resultera i en ökad riskaversion med en följd av att priset på olja faller än längre ned.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Medan det veckovisa diagrammets RSI är runt 30 nivån och översåld, har ett baisseartat kors bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket innebär att nedåtriktad rörelse skulle kunna ske i en nära framtid. Valutahandlare kan kanske vilja ta en avvaktande hållning för detta valutapar till dess att en klarare bild visar sig.

GBP/USD

De flesta tekniska indikatorerna visar att detta valutapar har nått det överköpta territoriet och kan se en korrigering nedåt den närmaste tiden. Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har format ett baisseartat kors, medan Williams Percent Range på samma diagram ligger för närvarande över -20. Ligga kort kan vara ett klokt beslut den närmaste tiden.

USD/JPY

De tekniska indikatorerna på det dagliga diagrammet visar att detta valutapar ligger i det översålda territoriet, vilket indikerar att en korrigering uppåt kan ske inom den närmaste tiden. Ett hausseartat kors har bildats på MACD/OsMA, medan Williams Percent Range ligger och svävar runt -80 nivån. Ligga långt denna vecka kan vara en klok strategi för valutaparet.

USD/CHF

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet verkar ha börjat strama åt, vilket betyder att ett skifte i priset kan inträffa den närmaste tiden. RSI indexet på samma diagram svävar nära 70 nivån, vilket normalt innebär att en korrigering nedåt kommer att ske. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma RSI indexet. Om det passerar 70 strecket kan en baisseartad korrigering ske.

Wild Card

AUD/CHF

De flesta tekniska indikatorerna på det dagliga diagrammet ligger i det överköpta territoriet, vilket indikerar att en korrigering nedåt kan ske inom den närmaste tiden. Ett baisseartat kors har bildats på Slow Stokastiska, medan Williams Percent Range för närvarande ligger på -20 nivån. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar i dag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.