Home > Brittisk ekonomi noterade starka uppgångar den här veckan

Brittisk ekonomi noterade starka uppgångar den här veckan

Det brittiska pundet (GBP) väntas uppvisa en lätt hausseartad handel denna vecka efter att landets inflationsrapport och detaljhandelssiffror avslöjade en rejäl uppgång den senaste månaden. Kontra den amerikanska dollarn (USD) har trenden för det brittiska pundet faktiskt varit uppåt med en greenbacks baisseartade prisrörelse som bidrar till övriga valutarivalers uppgångar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend no down no up no no
Veckotrend down down down up no up
Motstånd 1.4175 1.6450 80.25 0.9775 1.1080 0.9080
1.3970 1.6100 77.85 0.9310 1.0720 0.8880
1.3915 1.5850 77.50 0.8970 1.0320 0.8795
Stöd 1.3650 1.5630 76.30 0.8630 1.0110 0.8685
1.3440 1.5325 75.94 0.8550 0.9920 0.8530
1.3145 1.5270 0.8240 0.9390 0.8285

Ekonominyheter

CAD – CAD deprecierar inför publicerandet av konsumentprisindexet

Den kanadensiska dollarn (CAD) hade en lätt baisseartad utveckling sent i torsdags med valutahandlare som flydde de högre avkastningstillgångarna på spekulationer om en nedgång på marknaden efter de senaste rapporterna från tillverkningssektorn. En svagare än väntad uppgång i den veckovisa amerikanska arbetslöshetsrapporten denna vecka spädde på riskkänsligheten vilket fått många valutahandlare att invänta dagens nyheter innan några större investeringar.

Den kanadensiska centralbanken (BoC) höll också sina styrräntor oförändrade denna vecka tillsammans med alla andra stora ekonomiers räntebeslut men uttalanden var något mer optimistisk från den norra jättens ekonomi än någon annanstans. Deprecieringen som sågs i den kanadensiska valutan var betydligt mindre än i andra valutor. Detta kan delvis bero på den kanadensiska valutans immunitet frånkopplad från en del av den oron på marknaden som råder. Emellertid kan denna frikoppling också bero på några optimistiska rapporter som kommit från ekonomin nyligen.

Den viktigaste rapporten på dagens kalender kommer att bli de kanadensiska rapporterna konsumentprisindexet och det underliggande konsumentprisindexet. Skulle dagens nyheter förebåda en måttlig tillväxt för det kanadensiska konsumentindexet, en bedömning som verkar mindre troligt från den statistik som släppts de sista två veckorna finns det en risk för att fler investeringar kommer att söka sig mot högre avkastningstillgångar såsom de europeiska valutorna med investerare som diversifierar sina portföljer. Detta kan i ett långsiktigt perspektiv ge stöd åt den kanadensiska valutan.

GBP – GBP stiger på statistik från detaljhandeln och inflatorisk tillväxt

Det brittiska pundet (GBP) väntas uppvisa en lätt hausseartad handel denna vecka efter att landets inflationsrapport och detaljandelssiffror avslöjade en rejäl uppgång den senaste månaden. Kontra den amerikanska dollarn (USD) har trenden för det brittiska pundet faktiskt varit uppåt med en greenbacks baisseartade prisrörelse som bidrar till övriga valutarivalers uppgångar.

Ett något pessimistiskt sentiment mot att investera i euron råder för närvarande vilket har många oroliga investerare med tanke på regionala investeringar. Ett kämpande euroområde har skickat finansiella vågrörelser genom sina grannar och en del är oroade över att det kan sänka tillväxten över hela kontinenten. Med gårdagens statistik från den brittiska detaljhandeln verkar detta inte vara fallet, åtminstone inte för öns ekonomi norr om Västeuropa. Inflatoriska siffror tycktes också ge ett stöd för en solid tillväxt med konsumentpriser som stiger i reala termer i Storbritannien.

Sentimentet i hela euroområdet må ha vänt till det negativa. Många analytiker och ekonomer räknar med en utveckling mot mer säkra tillgångar denna vecka. Emellertid kan det brittiska pundet klara sig igenom denna finansiella storm så länge som statistiken fortsätter visa hausse. Storbritannien verkar dock positionerad för ett relativt sett bättre kvartal än sina sydliga grannar. Det brittiska pundet kan komma se hausseartade rörelser denna vecka som en följd av detta sentiment.

AUD – Den australiska ekonomin bromsade in lite mer än förväntad

Den australiska dollarn (AUD) väntas ha en baisseartad handel vid denna veckas marknadsrapporter som fortsatte att visa en något lätt tvekan genom samtliga sektorer. Staplande ovanpå de senaste rapporterna för Australiens expanderande bostadssektor, har de senaste publikationerna vad gäller konsumentförtroende- och affärsklimatindexet visat en kraftigare minskning vilket slagit mot flera sektorer av den australiska ekonomin, liksom dess psyke.

Förväntningarna på den senaste tidens rapporter har varit en blygsam tillväxt och i vissa fall eller rättare sagt i bästa fall noll rörelse. Veckans rapportering har hittills lett till att många placerare börjat dra sig ur den australiska dollarn (AUD) under den senaste tidens handel, men många förväntar sig en rekyl. Nationella statistikrapporter om bostäder och sysselsättning har också drivit många investerare borta från den en gång spirande AUD. Dessa statistikrapporter i kombination med dystra HPI siffror och en svag rapport om byggtillstånd har hittills skickat den australiska dollarn lägre och den ser ut att fortsätta så denna vecka.

Råolja – Råoljepriset ned på ökade råoljelager

Råoljepriset fick lite stöd i torsdags då sentimentet verkade gynna en uppgång till följd av stark nedgång i det amerikanska råoljelagret. Den veckovisa rapporten avslöjade igår att USA har tömt ungefär 4,7 miljoner fat från sina oljereserver. Denna nyhet har hittills motverkat föreställningen om att ett sjunkande oljepris till leder till en högre kurs i greenbacken och detta skickade råoljepriset in i en hausseartad hållning med spekulationer om minskat utbud.

En förväntad nedgång i värdet av olja på grund av denna veckas miljö av risksentiment, som såg greenbacken appreciera kraftigt har hittills inte påverkat priset på fysiska tillgångar på något definierat sätt. Råoljeinventeringsrapporten som kom ut i onsdags överraskade många investerare som hade prissatt en betydligt mildare nedgång i reserverna. Med detta sentiment som börjat greppa tag i många valutahandlare, kan vi få se ett oljepris över 90 dollar per fat inom en snar framtid.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Valutaparet handlas inom ett brett 8 cent intervall sedan i början av månaden och kan komma att fortsätta sin rekyl. Initialt motstånd för valutaparet EUR/USD ligger vid det veckohögsta som sammanfaller med 50-dagars glidande medelvärde på 1,3910 och ett retracement mål på 1,4015. En prisrörelse ovan här skulle signalera mer än bara en korrigering i den nedåtgående trenden. Den tidigare brutna trendlinjen från maj 2010 lockar som motstånd vid 1,4175. Skulle någon nedsida i priset ses i valutaparet EUR/USD kan det 20-dagars glidande medelvärdet träda i funktion vid 1,3550.

GBP/USD

Kabeln har haft en betydande rekyl efter att den nedåtgående trenden misslyckades med att följa upp under intervallet 1,5300-1,5270. Initialt motstånd kan hittas från förra veckans höga på 1,5850 med utrymme till 1,6000-1,6100 intervallet . Stöd för valutaparet hittas vid tidagens låga på 1,5630 följt av september låga 1,5325.

USD/JPY

Intervallhandeln för valutaparet USD/JPY fortsätter med valutaparet hållet i schack mellan nivåerna 77,50 och and 76,30. En uppgång mot högre höjder skulle sannolikt hitta villiga säljare på september höga av 77,85 medan en brytning här kan komma att testa höga 80,25.

USD/CHF

Valutaparet USD/CHF har börjat vinna terräng på den stigande trendlinje från augustis och septembers bottenkänningar som kommer in på 0,8900. En rekyl här kan komma att testa oktober höga på 0,9310, medan en brytning av trenden kan ha ett riktmärke på 0,8550 som stöd.

Wild Card

EUR/JPY

Valutaparet EUR/JPY har hittat stöd om än ett svagt sådant vid 104,75. Forex valutahandlare bör notera att en brytning här gör att diagrammen saknar stödnivåer fram till oktobers låga på 101,06. På uppåtsidan stöter valutaparet EUR/JPY på motstånd vid 107,65 och 109,00.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.