Home > Brittisk inflation antyder om ett starkare brittiskt pund

Brittisk inflation antyder om ett starkare brittiskt pund

Med gårdagens inflatoriska statistik som kom ut från Storbritannien tycks den rådande pessimismen i Europa än så länge inte ha tagit sig över den engelska kanalen. Ökade utgifter för konsumtion under helgfirandet och den senaste tidens uppgångar i tillverkningsindustrin bör stötta upp det brittiska pundets uppgångar den här månaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend no down no up no no
Veckotrend down down down up no up
Motstånd 1.4175 1.6450 80.25 0.9775 1.1080 0.9080
1.3970 1.6100 77.85 0.9310 1.0720 0.8880
1.3915 1.5850 77.50 0.8900 1.0320 0.8795
Stöd 1.3650 1.5630 76.30 0.8550 1.0110 0.8685
1.3375 1.5325 75.94 0.8240 0.9920 0.8530
1.3145 1.5270 0.7710 0.9390 0.8285

Ekonominyheter

USD – Greenbacken handlas i ett tätt intervall med optimism rådande på marknaden

Greenbacken (USD) handlades lätt hausse i tisdags med investerare som vägde in effekterna av det senaste producentprisindexet (PPI) och investeringsrapporterna från den amerikanska ekonomin. En plötslig våg av riskaptit förra veckan tycks ha tryckt ned greenbacken men pessimismen som växte fram tidigt denna vecka lyckades hålla tillbaka en del av dessa nedgångar.

Inflatorisk statistik och investeringsrapporter i går signalerade om en lätt uppgång för utsikterna från föregående månad. Nyheten har haft en viss påverkan på valutamarknaden men den kan komma att sprida sig genom de långsiktiga analyserna på de amerikanska finansmarknaderna om nu investeringar och konsumtion skulle öka.

Sett till dagens handel kommer ett pärlband av rapporter om bostadssiffror och inflationsstatistik efter gårdagens liknande läsningar på långsiktiga investeringar och PPI. Likviditetsflödet kommer sannolikt vara högre i dagens eftermiddagshandel, allt eftersom dessa rapporter publiceras. Med konsumentförtroendeindexet, inflation och detaljhandelssiffror i fokus denna vecka kommer bilden av den framtida efterfrågan och nivåerna i tillväxten något mer förtydligad och detta kan tynga valutan på kort och medellång sikt.

GBP – Det brittiska pundet apprecierar med inflatorisk statistik som stöder tillväxt

Det brittiska pundet (GBP) väntas uppvisa en lätt hausseartad handel denna vecka efter att landets inflationsrapport avslöjade en lite uppgång den senaste månaden. Kontra den amerikanska dollarn (USD) har trenden för det brittiska pundet faktiskt varit uppåt med en greenbacks baisseartade prisrörelse som bidrar till övriga valutarivalers uppgångar.

Med gårdagens inflatoriska statistik som kom ut från Storbritannien tycks den rådande pessimismen i Europa än så länge inte ha tagit sig över den engelska kanalen. Ökade utgifter för konsumtion under helgfirandet och den senaste tidens uppgångar i tillverkningsindustrin bör stötta upp det brittiska pundets uppgångar den här månaden. Bostadssiffror gav ifrån sig ett sentiment av pessimism, men konsumentpriserna stiger i reala termer i Storbritannien.

Sentimentet i hela euroområdet må ha vänt bort en smula från det negativa. Många analytiker och ekonomer räknar med en utveckling mot mer säkra tillgångar senare denna vecka. Emellertid kan det brittiska pundet klara sig igenom denna finansiella storm så länge som statistiken fortsätter att visa hausse. Storbritannien verkar dock positionerad för ett relativt sett bättre kvartal än sina sydliga grannar. Det brittiska pundet kan komma se hausseartade rörelser denna vecka som en följd av detta sentiment.

JPY – Den japanska yenen konsoliderar sig inför valutahandlare som väger in det globala stämningsläget

Den japanska yenen (JPY) handlades måttligt lägre jämfört med de flesta andra valutorna i morse, där dess värde som en internationell tillflyktsortsvaluta utmanades av en förestående intervention från den japanska centralbanken. Med risksentimentet som en viktig länk till valutan har yenen haft en väntad uppgång under en period. Detta efter att en övergång från högre avkastningstillgångar blivit allt mer framträdande. Den japanska valutan har haft flera både upp- och nergångar med de växlande rörelserna mot mer riskfyllda tillgångar.

Emellertid har de senaste prisrörelserna orsakat en del farhågor då många spekulanter som räknar med ytterligare en intervention från BoJ. Med industriell produktionsdata ut den här veckan väntar valutahandlare på att få se vad BoJ kommer att göra inför en nedgång. En stärkande yen ger då fördelar vad gäller köpkraften från öns ekonomi. Detta trots att Japan är starkt beroende av exporten, där en stark yen är ytterst ogynnsam för den långsiktiga tillväxten i landets nuvarande ekonomiska modell. Då öns valuta förblir hausse, börjar trycket öka med för det förväntade ingreppet från centralbanken om att depreciera sin nationella valuta.

Råolja – Handeln i råolja höll sig platt med en fallande greenback

Råoljepriset höll sig stadigt på tisdagen med ett sentiment som tycktes favorisera en uppgång i de globala aktieindexen följt av rapporter om monetära åtgärder som inletts av flera centralbanker. Statistik som strömmade ut från Europa och USA i förra veckan driver fortfarande många investerare tillbaka till säkrare tillgångar. Detta efter att många rapporter föreslagit en överraskande nedgång i tillväxten för den globala industriproduktionen och konsumtionen.

En förväntad kraftig uppgång i värdet av greenbacken på grund av denna veckas riskkänsliga miljö har satt hinder i vägen för många valutahandlare från att inta positioneringar i fysiska tillgångar. Detta har skapat ett konsolideringsmönster på oljediagrammet. Men med icke tillräckligt stora realiserade uppgångar i greenbacken tidigt denna vecka, tycks sentimentet gynna ett oljepris som håller sig stadigt. Skulle sentimentet för råoljepriset fortsätta att plana ut den här veckan kan oljepriset nå en avgörande punkt som tvingar det till en stor svängning i mitten av veckan.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Valutaparet handlas inom ett brett 8 cent intervall sedan början av månaden och kan komma att fortsätta sin rekyl. Initialt motstånd för valutaparet EUR/USD ligger vid det veckohögsta som sammanfaller med 50-dagars glidande medelvärde på 1,3910 och ett retracement mål på 1,4015. En prisrörelse här ovan skulle signalera mer än bara en korrigering i den nedåtgående trenden. Den tidigare brutna trendlinjen från maj 2010 lockar som motstånd vid 1,4175. Skulle någon nedsida i priset ses i valutaparet EUR/USD kan det 20-dagars glidande medelvärdet träda i funktion vid 1,3550.

GBP/USD

Kabeln har haft en betydande rekyl efter att den nedåtgående trenden misslyckades med att följa upp under intervallet 1,5300-1,5270. Initialt motstånd kan hittas från förra veckans höga på 1,5850 med utrymme till 1,6000-1,6100 intervallet . Stöd för valutaparet hittas vid tidagens låga på 1,5630 följt av september låga 1,5325.

USD/JPY

Intervallhandeln för valutaparet USD/JPY fortsätter med valutaparet hållet i schack mellan nivåerna 77,50 och 76,30. En uppgång mot högre höjder skulle sannolikt hitta villiga säljare på september höga av 77,85 medan en brytning här kan komma att testa höga 80,25.

USD/CHF

Valutaparet USD/CHF har börjat vinna terräng på den stigande trendlinje från augustis och septembers bottenkänningar som kommer in på 0,8900. En rekyl här kan komma att testa oktober höga på 0,9310, medan en brytning av trenden kan ha ett riktmärke på 0,8550 som stöd.

Wild Card

Guld

Spotpriset lyckades inte röra sig ovan motståndsnivån på 1 702,50 dollar per uns vilket begränsade uppåtsidan. Valutahandlare bör observera att ett brott under 1627 dollar per uns skulle kunna öppna dörren för ett nytt försök på september låga av 1530 dollar per uns.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.