Home > Brittiska parlamentet godkänner Brexit-ansökan.

Brittiska parlamentet godkänner Brexit-ansökan.

Det brittiska underhuset röstade med siffrorna 331 mot 286 på måndagskvällen emot överhusets tilläggsförslag till den brexit-lagstiftning som diskuteras, vilket betraktas som en seger för premiärminister Theresa May.

Det rapporterar Bloomberg News.

”Parlamentet har i dag stöttat regeringen i sin avsikt att komma framåt med jobbet att lämna EU och förhandla fram ett positivt partnerskap med de kvarvarande medlemmarna. Vi är nu på tröskeln till de viktigaste förhandlingarna för vårt land på en generation”, sade brexitministern David Davis i ett uttalande.

Beslutade godkändes sedan formellt även i överhuset.

Ledamöterna i överhuset hade tidigare krävde att få möjlighet att avvisa varje färdigt avtal hon skulle kunna tänkas uppnå med EU. Lorderna i överhuset ville därmed kunna skicka tillbaka premiärministern till förhandlingsbordet om det brittiska parlamentet ansåg att villkoren för EU-utträdet inte var bra nog.

Tidigare hade överhuset även krävt särskilda regler för EU-medborgare i Storbritannien och brittiska medborgare i EU efter brexit.

Även det förslaget har röstats ned och brexitlagen är nu fortsatt mycket renodlad inför förhandlingarna.

Theresa May ska tala i underhuset på tisdagen, men väntas avvakta med att formellt inleda brexitprocessen genom att utlösa utträdesparagraf 50 i EU-fördraget.

Bloomberg News rapporterar att premiärministern planerar i stället väntas starta brexitprocessen under den sista veckan i mars. Detta för att inte kollidera med valet i Nederländerna den 15 mars, Scottish National Partys konferens 17-18 mars eller EU-ledarnas möte den 25 mars i samband med firandet av 60-årsdagen av Romfördraget.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto