Home > Bullish engulfing ovanför MA 200 ger potentiellt köpläge i Alfa Laval

Bullish engulfing ovanför MA 200 ger potentiellt köpläge i Alfa Laval

Industrivarutillverkaren Alfa Laval (ALFA) har liksom många andra bolag inom verksadssektorn tappat sedan årskiftet. Som vi har berört i tidigare analyser ser vi ett potentiellt lyft inom denna sektorn varför vi bevakar Alfa som en het köpkandidat med ett gynnsamt tekniskt läge.

Alfa Laval har liksom många andra svenska bolag tappat en hel del sedan årsskiftet efter både kronförstärkning och kostnadspress från dyra råvaror. Denna utveckling kan visserligen tänkas fortsätta ett tag till men det bör fortfarande inte vara fog för en långsiktig trendvändning för detta svenska exportbolag och vår bias är därför lång.

Alfa befinner sig för närvarande i en stigande trend med en bullish-engulfing signal för uppgång bakom sig som senaste aktuella signal för kortsiktig riktning. Denna signal som avgavs under torsdagens handel skedde också under hög volym vilket stärker tron om att köparna har återtagit kontrollen under veckoslutet.

Aktien handlas ovanför MA 200 som är stigande och får anses vara en mer långsiktig referenspunkt vilket ger oss att den långa trenden är stigande. Dessutom passerades tidigare veckors stöd på 126,40 som brutits ovanifrån men nu återigen passerats underifrån. Denna nivå är också intressant som brytpunkt för en riktnings-bias och verkar därför som vår mest kortsiktiga referens att bevaka under veckan.

Om lång position i denna aktie skall etableras är därför den ovan nämnda nivån av stor betydelse för veckans handel men även om bakslag kan komma är ingen ny säljsignal på plats förens 121,60, som är tidigare botten, passerats ovanifrån. På uppsidan tittar vi på 129,80 som första nivå som bör passeras för fortsatt styrka och nästa motstånd på ~136 kan vara ett bra ställe att gå ur en del av positionen och säkra vinst. Skulle dessa nivåer uppnås kan det vara klokt att analysera den utveckling som skett fram tills dess innan beslut om fortsatt övervikt fattas.

Angående exponering så är den implicita volatitliteten i Alfa-optioner någorlunda hög vilket gör att marknaden spekulerar i hög volatilitet framöver. Linjära instrument som ALFA-terminen eller köp av aktien kommer därför vara mer gynnsamt gentemot optionen om inte aktien rör sig väldigt kraftigt. Den som däremot vill uttnyttja detta tillfälle för att etablera deltaneutrala positioner har däremot en möjlighet att dra nytta av detta tillstånd.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 126,40, 121,60, 119 (MA 200)
Motstånd: 129,80, 136,00, 139,00

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.