Home > Capitas aktiepris: Resultaten från Q4 2020 kommer nästa vecka – vad kan vi förvänta oss?

Capitas aktiepris: Resultaten från Q4 2020 kommer nästa vecka – vad kan vi förvänta oss?

Capita är ett brittiskt företag som tillhandahåller mjukvaruprodukter- och tjänster samt digitala och konsultinriktade tjänster. De är även involverade i IT- och nätverkstjänster och bedriver en enorm verksamhet som sträcker sig över Storbritannien, Irland, hela Europa, Dubai och Sydafrika.

Dess aktiepris har sjunkit ända sedan innan COVID-19-pandemin inleddes under 2020. Den svåra konkurrensen tillsammans med en svårighet att skala upp verksamheten har lett till att priset på Capitas aktie har sjunkit.

När släpper Capita Martin sina resultat från Q4?

Capita förbereder sig inför att släppa sina resultat från Q4 2020 nästa vecka, den 4:e mars 2021.

Hur ser marknadens förväntningar ut på Capitas resultatrapport?

Marknaden förväntar sig resultat från kvartalet på cirka 4,56 miljarder GBP, vilket är en nedgång med 4,43% jämfört med samma period ett år tidigare. Capita har ett börsvärde på cirka en miljard dollar och ett uppskattat värde på 2,69 miljarder dollar.

Capitas aktie: en teknisk analys

När pandemin nådde västvärlden i april förra året kollapsade aktiemarknaderna, och även Capitas aktiepris.

Samtidigt har den amerikanska aktiemarknaden nått nya rekord. Även den brittiska aktiemarknaden återhämtade sig, men har inte haft samma rekordartade ökningar som de vi har sett i USA.

Capitas aktiepris klarade inte av att vända. De horisontella prisförändringarna antyder en nedåtgående flagga. Den uppmätta rörelsen kan innebära problem för företagets affärsmodell, vilket innebär att det kan vara en risk att gå kort på aktien. Det är troligtvis bättre för investerare att vänta på att resultaten ska utannonseras nästa vecka. Om det blir en positiv överraskning bör investerare vänta en dag innan de köper i enlighet med en välkänd beteendeteoretisk anomali. Från ett tekniskt perspektiv bör ett genombrott och en stängning av kanalens övre kant leda till mer intresse mot kanalens uppmätta rörelse.

Hur ser prognosen ut för Capitas aktiepris?

Capita utannonserade nyligen att dess pensionsavdelning har förlängt kontraktet med universitet i landet. I samma fält har Capita lanserat ett nytt profileringsverktyg för finansrådgivare. I början av månaden utannonserade Capita även att de har vunnit ett kontrakt för att hjälpa jobbsökande i Skottland som har påverkats av pandemin. Trots sina ansträngningar ser prognosen relativt dyster ut för Capitas aktiepris. Oförmågan att vända från de låga nivåerna samtidigt som resten av aktiemarknaden klarade det innebär problem för Capitas aktier då det har lett till att investerare ifrågasätter affärsmodellen. Negativa resultat kan sätta press på de låga nivåerna och öppna möjligheten för ännu lägre nivåer, vilket kan ses på den horisontella konsolideringen.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.