Home > Carnegie Fonder fyller på med SCA, skogsdelen undervärderad.

Carnegie Fonder fyller på med SCA, skogsdelen undervärderad.

Efter valet av Donald Trump till president i USA har bolag med stabila intäkter och kassaflöden hamnat i kylan. Bland annat har fastighetsbolag drabbats av de högre räntorna, liksom bolag som ger hög utdelning. I stället har investerarna letat efter cykliska bolag, dollarvinnare och råvarubolag.

Det har Carnegie Fonder utnyttjat för att investera i skogs- och hygienbolaget SCA, skriver Sverigefondens förvaltare Simon Blecher på fondbolagets hemsida.

”Efter att aktien fallit en del under hösten passade vi på att köpa in oss igen. Vi betalar förvisso mer än när vi sålde aktierna häromåret, men notera att SCA nu har ny styrelse, ny ledning och – viktigast av allt – ska delas i två”, skriver Simon Blecher.

När SCA delas upp i en skogsdel och en hygiendel är det förmodligen den senare som kommer att bli mest populär, tror Simon Blecher. För Carnegie är det dock skogsdelen som lockar mest.

”Dels är den för lågt värderad utifrån marknadspriser och dels anser vi att SCA använder ett felaktigt mått för sin kapitalkostnad (wacc), vilket får till följd att den belånas alldeles för försiktigt”, resonerar förvaltaren, som menar att skogen bör belånas mer som ett fastighetsbolag.

”När bolaget blir självständigt upptäcker marknaden förhoppningsvis detta”, skriver han.

SCA:s B-aktie är i stort sett oförändrad kring 243 kronor för året, efter att som mest ha nått kurser strax över 280 kronor.

Carnegie Fonder fyller på med SCA, skogsdelen undervärderad.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto