Home > Centricas aktiepris: Hur kommer resultaten från Q4 påverka det?

Centricas aktiepris: Hur kommer resultaten från Q4 påverka det?

Centrica är en brittisk el- och gasleverantör som bedriver sin verksamhet i Storbritannien, USA, Kanada, Irland, Norge och i andra länder. De levererar energi och tjänster till tiotals miljoner kunder, och aktiepriset har redan stigit med över 19% de senaste tolv månaderna.

När rapporterar Centrica sina resultat för Q4?

Centrica förväntas utannonsera sina resultat från Q4 2020 den 25:e februari 2021.

Vad förväntar sig marknaden från Centricas resultaträkning?

Analytiker förväntar sig att Centrica ska rapportera cirka 33,76 miljarder dollar i intäkter, vilket hade varit en årlig ökning med 14,12%. En positiv överraskning kan ske här i och med de stigande energipriserna de senaste månaderna och den svåra vintern.

Centricas aktiepris: en teknisk analys

Centricas aktiepris befinner sig i en stigande kanal, med en stigande press efter vändningen 2020. Definitionen av en stigande trend säger att marknaden vänder en tidigare nedåtgående trend när den når en högre höjdpunkt över den tidigare låga höjden. I detta fall hade en rörelse över det område som har markerats i diagrammet möta dessa villkor.

Med andra ord ser det ut som att marknaden samlar energi för att utmana detta viktiga område. Om resultaträkningen om en vecka visar sig vara en positiv överraskning kan Centricas aktiepris nå över de tidigare höjderna, vilket hade lett till att fler stopp hade aktiverats.

Medan priset befinner sig i den stigande kanalen kommer pressen på priset kvarstå i den övre halvan. Tjurar på marknaden kommer kliva in varje gång priset sjunker, men styrkan av den stigande trenden ges av aktieprisets förmåga att ligga kvar i den övre halvan.

Om Centrica bryter sig över de tidigare låga höjderna bekräftar det den stigande trenden. Från det ögonblicket kommer traders fokusera på att köpa dippen när det finns dynamiskt stöd vid hälften av kanalens distans och dess lägre kant.

Hur ser prognosen ut för Centricas aktiepris?

Centrica utannonserade nyligen att de har sålt sin amerikanska del till NRG Energy i ett avtal som uppskattas vara värt mer än 3,5 miljarder dollar. De högre energipriserna till följd av de extrema väderförhållandena på norra halvklotet kan ha bidragit till den positiva överraskning som Centricas resultat kan visa sig innehålla om en vecka.

Allmännyttan är plötslig i fokus igen då den amerikanska företagsjätten Berskhire Hathaway avslöjade nya positioner i sektorn. När Warren Buffett agerar brukar marknaden lyssna, och det plötsliga intresset i denna sektor kan båda väl även för Centricas framtid.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.