Home > Cisco inleder räkenskapsåret 2021 starkt

Cisco inleder räkenskapsåret 2021 starkt

Förra veckan presenterade Cisco sina resultat för det första kvartalet för räkenskapsåret 2021. Medan resultaten inte var spektakulära översteg de investerarnas förväntningar och fick aktiepriset att stiga.

Cisco rapporterade intäkter på 11,9 miljarder dollar för kvartalet, efter en förväntan från marknaden på 11,88 miljarder dollar. För dessa intäkter hamnade justerade intäkter per aktie (EPS) i linje med vad marknaden förväntade sig ($0.7).

Om man tar en titt på resultaten från det första kvartalet jämfört med 2020 finns det inte mycket att fira – intäkterna sjönk med 9%, nettointäkterna med 26% och utspädd EPS med 25% under GAAP. Dock påpekade ledningen snabbt att världen har drabbats av en pandemi, och att osäkerheten har påverkat Ciscos verksamhet och kommer fortsätta göra det framöver.

Ledningen var ändå optimistisk. Trots allt är detta ett företag som strävar efter att vara en pålitlig IT-partner för många företag som accelererar sin digitala strategi.

Reaktioner efter resultatrapporten

Den övergripande marknadsreaktionen var positiv. Marknadsdeltagare gillade faktumet att Cisco presterade bra, både vad gäller brutto- och nettointäkter. Marknaden gillade även att ledningen hade en stark prognos för kommande perioder. En viktig sak att ha i åtanke är skiftet i företagets intäkter då de fortsätter sin omvandling mot mer återkommande intäkter. Dessa intäkter anses ge mer stabilitet under lågkonjunkturer, vilket är positivt för framtida intäkter.

Till följd av det höjde RBC Capital Markets Ciscos aktiepris från 48 dollar till 49 dollar. RBC anser att det finns en uppsida på 19%, framförallt tack vare kommande behov av 5G-infrastruktur. Å andra sidan observerade de att ett mindre antal beställningar kan bli ett hot mot denna prognos.

New Street Research uppgraderade Cisco till Buy medan Credit Suisse fortsätter att ha aktien på Neutral. Credit Suisse höjde dock även priset från 36 dollar till 41 dollar.

Medan de fortsätter att se minskade intäkter under det andra kvartalet för året förväntar sig Cisco att uppnå $0.74-$0.76 Non-GAAP EPS och en Non-GAAP bruttomarginal på 64%-65%.

Allt sammantaget var det ett bra kvartal för Cisco trots de komplicerade förhållandena. Ledningen anser att det finns ett behov för fortsatt omvandling av verksamheten genom att erbjuda mer mjukvara och prenumerationer och levererade imponerande tillväxt för kassaflöden och gav även en avkastning på nära 3 miljarder dollar till investerare.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.