Home > CMC Markets lanserar ny handelsplattform

CMC Markets lanserar ny handelsplattform

Mäklaren CMC Markets relanseras på den svenska marknaden. Bolaget har under de senaste två åren arbetat med att utveckla en ny handelsplattform som färdigställdes för ett par månader sedan.

Joakim Sandblom är CMC Markets Sverigechef.
Joakim Sandblom är CMC Markets Sverigechef.

Vi träffade Joakim Sandblom för att fråga hur det kändes efter bolaget lanserat den nya handelsplattformen.

”Just nu känns det jätteroligt. Vi har fått ett sådant varmt mottagande och en mängd lovord från de som handlar via plattformen”, säger Joakim Sandblom Sverigechef på CMC Markets.

CMC Markets grundades 1989 av engelsmannen Peter Cruddas och har sitt huvudkontor i London. 2007 öppnades det Svenska kontoret i Stockholm. Bolaget är till största delen privatägt av Peter Cruddas med familj, men sedan 2007 äger investmentbanken Goldman Sachs 10 procent av bolaget. Företagets kunder är framför allt privatpersoner som handlar aktivt, men plattformen förmedlas även via ett antal institutioner.

”Vi startade i Sverige för snart sju år sedan och idag är CFDs (contracts for difference) verkligen en produkt på frammarsch. Våra svenska kunder omsätter ca 50 miljarder kr per månad i underliggande handelsvolym”, fortsätter Joakim Sandblom

Enligt Joakim Sandblom är det framförallt fem faktorer som gör att CMC Markets växt så kraftigt i Sverige.

1. Låga kostnader: Du handlar helt courtagefritt i index, råvaror och valuta. Vi erbjuder låga spreadar i index (från 1 punkt) och valuta (från 0,7 pips) då vi vet att det är en väldigt viktig faktor för den aktiva handlaren.

2. Möjlighet till hävstång: Vi erbjuder handel med hävstång i alla våra produkter. Du väljer själv storleken på hävstången och möjligheten att handla utan hävstång finns om du så önskar.

3. Handelsplattform: Du har kostnadsfri tillgång till en avancerad handelsplattform som bland annat innehåller realtidskurser på tusentals produkter, teknisk analys, funktioner för riskhantering, nyheter och marknadskommentarer. Som komplement kan du även använda dig av handelsappar som innehåller många av plattformens funktioner.

4. Enkel prissättning: Prissättningen på derivat och hävstångsprodukter kan vara väldigt komplicerat. Eftersom CFDn speglar värdet på den underliggande tillgången spelar det inte någon roll vilken typ av tillgång du handlar i. Är aktien i ABB värd 166 kr så är CFDn på ABB värd 166 kr. Är guld värt 1250 USD så är CFDn på guld värd 1250 USD.

5. Möjlighet att tjäna pengar när marknaden sjunker.

Med CFDs är det lika enkelt att köpa som att blanka/ gå kort i en produkt. En blankad/kort position stiger i värde när priset sjunker och faller i värde när priset stiger. Detta gör att du har möjligheten att ta position för vinst oavsett marknadsklimat vilket verkligen uppskattas bland de aktiva handlarna.

Vi tackar Joakim Sandblom på CMC Markets och rekommenderar nyfikna handlare att öppna demokonto med en fiktiv portfölj hos CMC Markets för att testa mäklarens nya handelsplattform.

Öppna demokonto

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto