Home > Codexis stiger – här kan du köpa aktien

Codexis stiger – här kan du köpa aktien

Codexis aktiekurs steg med 12,38% under den senaste handelsdagens session. Det är nästan 500% högre under de senaste fem åren efter många framgångsrika avtal med andra företag för att tillverka olika enzymer för kroniska sjukdomar, inklusive diabetes.

Hälso- och sjukvårdsindustrin har hamnat i fokus under pandemin, vilket har lett till att aktier i sektorn som är relaterade till forskning inom innovativa läkemedel med hög effektivitet har stigit. Codexis är ett av de företag som har stigit stadigt de senaste fem åren, och utsikterna är fortfarande mycket lovande.

Vi kommer nu ta en närmare titt på Codexis, varför aktiekursen steg med 12,38% och dess framtida potential.

Hur och var du kan köpa aktier i Codexis på nätet

Codexis (NASDAQ: CDXS) är en kemikalietillverkare vars aktier kan köpas online. Allt du behöver göra är att registrera dig hos en reglerad nätmäklare och börja göra transaktioner säkert och snabbt. Du kan registrera dig just nu hos en av våra rekommenderade mäklare:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Codexis?

Codexis utvecklar enzymer för livsmedels-, läkemedels- och medicinindustrin. Företaget grundades 2002 och har vunnit flera utmärkelser. Företaget använder innovativ teknik och maskininlärning för att konstruera proteiner.

Ska jag köpa Codexis idag?

I september utannonserade företaget en förlängning av sitt avtal med Merck & Co om att leverera ett patentskyddat enzym som används för sitagliptin, vilket är en ingrediens i Mercks mediciner mot diabetes. Avtalet undertecknades ursprungligen 2012 och skulle löpa ut i februari 2022.

Ändringen av detta partnerskap och dess förlängning till 2026 fick aktiekursen att stiga. Samtidigt uppgraderade flera analytiker i fredags sitt betyg eller bekräftade "köp"-betyg. Till exempel uppdaterade Craig Hallum sin prognos, som nu visar en potential uppåt på 14,77%.

En prisprognos för Codexis år 2021

Codexis aktiekurs har i skrivande stund nått 26,14 dollar, vilket är en ökning med 12,38% från föregående stängning. Priset beräknas uppgå till 32 dollar under de kommande 12 månaderna med en lägstanivå på 28 dollar.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto