Home > Commerzbank rusar 12 procent efter glädjeresultat

Commerzbank rusar 12 procent efter glädjeresultat

Med en uppgång om runt 12 procent hittades den tyska banken Commerzbank i toppen av det breda Europaindexet Euro Stoxx 600 på torsdagen.

Glädjeresulat överträffade analytikernas förväntningar

Commerzbanks nettoresultat steg med 15 procent och uppgick till 77 miljoner euro under det tredje kvartalet 2013, vilket kan jämföras med analytikernas förväntningar som låg på ett nettoresultat om 32 miljoner euro, enligt Bloombergs snittprognos.

Banken uppgav vidare att den betalade skatter om 3 miljoner euro under kvartalet, vilket var betydligt lägre än under motsvarande period 2012 då siffran uppgick till 118 miljoner euro.

”Det finns fortfarande mycket arbete att göra, men siffrorna var bättre än väntat. Aktien är ett turnaroundcase. Det som är intressant för mig är kapital och belåningsgrad och de ligger före plan där”, kommenterade Neil Smith, analytiker på Bankhaus Lampe, som har en köprekommendation för aktien, till Bloomberg News.

Bankens kreditförlustreserveringar uppgick till 492 miljoner euro under kvartalet (430). Här låg konsensusförväntningarna på 521 miljoner euro, enligt Bloomberg.

Kärnprimärkapitalrelationen uppgick till 8,6 procent vid utgången av det tredje kvartalet, upp från 8,4 procent vid utgången av det föregående kvartalet.

Commerzbank meddelade under onsdagen att två styrelsemedlemmar kommer att avsluta sina uppdrag efter årsskiftet. Bankens vd Martin Blessing, som tillsattes 2008, arbetar med en besparingsplan där målet är att minska med 5.200 jobb till 2016 i syfte att förbättra lönsamheten.

Möter upp tekniskt motstånd i stigande medellång trend

Commerbank-aktien som handlas på den tyska börsen är ner ca 23 procent under 2013. Aktien bildade en botten i början på juli efter en inledande nedgång och har sedan sommaren återhämtat sig i likhet med övriga banksektorn.

Trenden i det medellånga perspektivet är stigande och aktien forcerade motståndnivån kring 10 på torsdagen. På ovansidan möter nu aktien upp en hårt befäst motståndnivå vid ca 11-12.

Commerzbank
Commerzbank

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto