Home > Concordiums CCD-token är officiellt listad på Bitfinex och BitGlobal

Concordiums CCD-token är officiellt listad på Bitfinex och BitGlobal

Bitfinex och BitGlobal kommer initialt endast att erbjuda spothandel, med par mot Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Tether (USDT)

CCD, den inhemska tokenen på Concordium blockchain, har officiellt noterats på två av världens ledande kryptovalutabörser, tillkännagav just den offentliga proof-of-stake (PoS)-plattformen.

Enligt blockkedje-plattformens pressmeddelande är CCD-tokenen nu live för handel på Bitfinex och BitGlobal och öppnar möjligheten för innehavare av tokenen att handla mot Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och ledande stablecoin Tether (USDT).

Handeln går live på Bitfinex klockan 10:00 CET torsdagen den 10 februari, medan användare av BitGlobal kan komma åt tjänsten från klockan 10:00 CET den 11 februari.

De två börserna kommer initialt endast att erbjuda spothandel, även om andra handelsfunktioner läggs till inom en snar framtid, noterade PR från Concordium.

Enligt blockkedjan finns det planer på att få CCD-tokens listade på fler börser, vilket kommer att öka dess likviditet och möjliggöra ett bredare utnyttjande inom ekosystemet.

Vad används CCD till?

Concordiums CCD kan användas på flera sätt förutom att bara vara en inhemsk token som tillåter användare att interagera med blockkedjan.

Tokenen används som en betalningstoken som regleras av Schweiz' Finansinspektionen (FINMA). Detta innebär att användare kan använda sina innehav för att utföra on-chain-transaktioner, ha det som säkerhet eller betala avgifter såväl som inom det bredare decentraliserade finansekosystemet (DeFi).

När nätverket utvecklas kommer tokeninnehavare att kunna använda sin CCD för att delta i nätverksstyrning.

Som helhet kommer tokenen i framtiden att "driva de levande ekosystemen byggda på Concordium, med ett speciellt fokus på Regulated DeFi, Decentralized Fintech och innovation", sa plattformen i uttalandet.

PoS layer-1-blockkedjan stöder smarta kontrakt och non-fungible tokens (NFT) och har samarbetat med Fintech Association of Nigeria (FinTechNGR) för att påskynda antagandet och innovationen över sitt blockkedjeekosystem.

På tisdagen blev den institutionella vårdnadsleverantören Copper.co den första leverantören att erbjuda förvaringslösningar för CCD. Företaget kommer också att stödja insatslösningar samt säkra handelslösningar för korsbörshandel för tokenen.

Concordiums (CCD) pris

CCD-priset hoppade på nyheterna och nådde toppar på $0,15 i intradagsaffärer på torsdagen innan några av uppgångarna parades. CCD/USD-paret handlas för närvarande runt $0,10, drygt 14% upp under de senaste 24 timmarna.