Home > Coty’s Fragrances har stigit med 14,7% idag – här kan du köpa denna aktie

Coty’s Fragrances har stigit med 14,7% idag – här kan du köpa denna aktie

Coty är ett kosmetikaföretag som äger över 75 varumärken och som steg med över 14% tack vare förändrade beteenden efter pandemin. 

Pandemin har förändrat vår livsstil på fler sätt än vi kunde föreställa oss; en del trender återhämtar sig dock. Det verkar som att doftförsäljningen leder vägen och snabbt har studsat tillbaka, vilket påverkar Coty – en parfymtillverkare – mer än den övriga marknaden.

Låt oss ta en titt på varför Coty har överträffat sina konkurrenter två dagar i rad och varför det troligtvis kommer att fortsätta långt in i 2022.

Hur och var du kan köpa aktier i Coty på nätet

Om du vill investera just nu bör du välja en lättanvänd mäklarplattform. Detta är våra rekommenderade val om du vill handla Coty just nu: 

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Coty?

Coty (NYSE: COTY) är ett globalt skönhetsföretag som producerar dofter, kosmetika och hud- och hårprodukter. De äger mer än 70 varumärken, inklusive Bourjois, David Beckham, Dolce & Gabbana, Hugo Boss, Balenciaga och Calvin Klein.

Ska jag köpa aktier i Coty idag?

Då folk återigen deltar i sociala evenemang, och då ekonomin långsamt återhämtar sig, ökar försäljningen av kosmetika och dofter. Coty rider på denna våg med en prisökning på 14,7% idag och mer än 22% denna vecka.

Skolstart och faktumet att människor återvänder till sina kontor innebär att dofter och smink återfår sin popularitet efter att de bytts ut mot hudvårdsprodukter under pandemiåret. Detta är en enorm fördel för parfymtillverkare, exempelvis Coty.

Företaget misslyckades inte med att ta tillvara på denna möjlighet. De agerade snabbt genom att rulla ut nya parfymer – inklusive Calvin Klein Defy och Burberry Hero. Coty planerar också att lansera beröringsfria testare runt om i världen och dra nytta av den ekonomiska återhämtningen i USA och Kina.

En prisprognos för Coty 2021

Just nu handlas aktien under 10 dollar, och Coty förväntas öka med nästan 60% under de kommande 12 månaderna och därmed ta sig upp till 15 dollar. Lägstanivån ligger på 6 dollar medan medianen ligger på 10 dollar.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto