Home > COVID-19-uppdatering: Dynavax stiger med 26% – Här kan du köpa aktien

COVID-19-uppdatering: Dynavax stiger med 26% – Här kan du köpa aktien

Dynavax Technologies rapporterade viktiga testresultat, vilket höjde aktiekursen med 26%. Företaget utvecklade ett hjälpmedel för att göra ett COVID-19-vaccin mer effektivt.

Vi är inte nära slutet av pandemin. De goda nyheterna är att många företag fortsätter sin R&D-forskning om potentiella COVID-19-vaccin. I går släppte Dynavax och dess samarbetspartner positiva testresultat som använde en booster för att göra vaccinet mer effektivt.

Låt oss ta reda på mer om Dynavax och varför dessa nyheter fick investerare att driva priset upp med 26,6% igår och över 30% under de senaste fem dagarna.

Hur och var du kan köpa aktier i Dynavax Technologies på nätet

Dynavax Technologies (NASDAQ: DVAX) och dess samarbetspartner, Clover Biopharmaceuticals, kan köpas via nätmäklare. Om du vill investera i dessa aktier behöver du bara välja en mäklarplattform som ger tillgång till Nasdaq-aktier och skapa ett konto. Våra toppval är:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Dynavax Technologies?

Dynavax Technologies specialiserar sig på att utveckla vaccin med hjälp av innovativ teknik. Ett exempel är HEPLISAV-B, ett vaccin mot hepatit B, som också är företagets huvudsakliga inkomstkälla.

Ska jag köpa aktier i Dynavax Technologies idag?

Dynavax Technologies samarbetade med Clover Biopharmaceuticals för att utveckla ett mer effektivt COVID-19-vaccin. I går rapporterade DVAX att deras proteinbaserade vaccinkandidat, känd som SCB-2019, visade sig vara effektiv efter en klinisk prövning som omfattade mer än 30 000 deltagare. Det nya vaccinet har 100% effekt mot allvarliga COVID-19-fall och 84% effekt mot måttligt till svåra fall oavsett variant.

Med tanke på den ökade oron över de nya varianterna, inklusive Delta, omfamnade investerare nyheterna med optimism. Aktiekursen steg kraftigt efter denna nyhet, trots att det vara långt tills vaccinet är klart för administration på global nivå.

En prisprognos för Dynavax Technologies år 2021

För närvarande handlas aktien till 18,79 dollar, och analytiker förväntar sig att aktien kommer att nå ett högstapris på 23 dollar under de kommande 12 månaderna. Ett mer negativt scenario pekar på en lägstanivå på 18 dollar.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto