Home > Cramer: Aktier kan möta smärta innan ett kraftfullt jultomte-rally

Cramer: Aktier kan möta smärta innan ett kraftfullt jultomte-rally

  • "Mad Money"-värden säger också att PayPal, Disney och Mastercard är bland aktier som investerare bör titta på inför den nuvarande försäljningen.

Aktier var på kurs för återhämtning på onsdagen efter dåliga resultat tidigare i veckan, men slutade dagen lägre efter att USA bekräftat det första fallet av den nya Covid-varianten Omicron.

S&P 500 stängde 1,2% lägre, medan Nasdaq Composite och Dow Jones Industrial Average föll med 2% respektive 1,3%. Reträtten i amerikanska aktier följde också på liknande rörelser i Europa och Asien, där Storbritanniens FTSE 100 och japanska Nikkei såg en nedgång på cirka 1%.

De europeiska marknaderna väntas öppna lägre på torsdag, och med Omicron-varianten som fortfarande orsakar skakningar, säger marknadsobservatörer att aktier kan möta lite kortsiktig smärta innan de ser en anständig återhämtning i slutet av december.

CNBC:s Jim Cramer tror att detta kommer att bli fallet, med de tekniska utsikterna för marknaden som tyder på det. "Mad Money"-värden säger att investerare bör förvänta sig ytterligare svagheter på aktiemarknaden under de kommande en eller två veckorna. Efter det förutspår han ett jultomte-rally som kan se till att de flesta aktier tar tillbaka de senaste förlusterna.

Med hänvisning till en teknisk analys av Larry Williams säger Cramer att förväntningarna på "ett kraftfullt rally i slutet av månaden" är höga. Investerare måste dock vara försiktiga eftersom en ny nedgång är fortfarande en stor möjlighet med tanke på Covid-situationen och marknadssentimentet.

Williams tekniska utsikter tyder på att smärtan kommer att fortsätta till omkring den 10 december, varefter en vändning kan inträffa. Strategen noterar att scenariot ovan sannolikt är "dåligt". Det kan bli värre med Omicrons spridning, också för att Modernas vd Stephane Bancel och Pfizers vd Albert Bourla nyligen noterade att ett vaccin riktat mot varianten kan ta månader att bli klart.

På den positiva sidan säger Cramer att säsongsmönster visar att en historisk körning under andra halvan av december kan hända.

På andra håll föreslår investeraren att det är dags att köpa några av de aktier som har sålts kraftigt den senaste veckan. Han kallar det "en köpmöjlighet", och att investerare kan ångra sig om de till slut går miste om det hela.

Han rekommenderar att potentiella köp kan vara Disney, PayPal, Mastercard och kasinooperatören Wynn Resorts.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto