Home > Dagens marknadssammafattningen för 12/04 2021: Stark JPY och GBP under början av handelsveckan

Dagens marknadssammafattningen för 12/04 2021: Stark JPY och GBP under början av handelsveckan

Denna handelsvecka kommer innehålla många tal från FOMC-medlemmar, så den amerikanska dollarn kommer troligtvis röra på sig. I Europa har vaccinationskampanjen snabbats på avsevärt och vi har sett rekordsiffror under helgen.

Aktiemarknaderna avslutade förra veckan starkt – igen. Dow Jones stängde veckan rekordhögt på över 33 700 och andra index följde.

Trots de starka resultaten i USA öppnade de europeiska marknaderna den nya handelsveckan med förluster. Detta innebar att det spanska indexet och FTSE100 ligger nere med cirka 1%.

Råvarorna sitter fortfarande fast i snäva intervall. Priset på olja ligger runt 60 dollar medan guldet hittar köpare över 1 700 dollar.

Dagens analys

Från ett ekonomiskt perspektiv är detta en vanlig måndag. CAD-traders bör vara uppmärksamma senare under handelsdagen då den kanadensiska centralbanken släpper sin prognosenkät. Detta är en viktig enkät som fungerar som en prognos över framtida ekonomiska förhållanden, och antydningar vad gäller framtida ränteförändringar.

Marknader att bevaka

S&P 500, EURJPY, USDJPY – marknader i fokus idag.

S&P 500

S&P 500 är ett riktmärke för andra index i världen, och stängde föregående vecka med en stigande trend. Marknaden tog sig högre efter en stigande triangel sent i mars, och det finns fortfarande utrymme att växa innan den uppmätta rörelsen har nåtts. Till följd av det kommer investerare troligtvis fortsätta köpa under veckan, då liknande mönster kan ses även på andra index.

EURJPY

JPY-paren har varit de mest intressanta valutaparen under 2021 hittills. EURJPY som kan ses ovan rör sig i en stigande kil sedan i november 2020 och fortsätter att stiga. Den stigande kilen är dock ett björnartat mönster, och paret tvekade nyligen över 130. En dubbeltopp kan synas, tillsammans med en björnartad avvikelse från RSI. Fokus nu skiftar mot mönstrets lägre kant där ett genombrott kan signalera ytterligare svaghet.

USDJPY

110-nivån visade sig innebära för stark resistens för USDJPY. Marknaden tog sig över, men bristen på momentum har satt press på paret, som nu sitter vid det dynamiska stödet. Framöver skiftar fokus mot den lägre kanten av den stigande kanalen. En rörelse under 109 kan innebära problem för paret och antyder att vi kan se ytterligare styrka för JPY.

Vinnare och förlorare

GBP-paren visar en stigande trend under London-marknadens öppning, och denna trend kan fortsätta även efter att MPC-medlemmen Tenreyro talar senare idag vid ett webbseminarium som arrangeras av Institute for International Economic Studies. När det kommer till förlorare ser AUD svag ut efter det duvaktiga budskap som sändes ut av RBA förra veckan.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto