Home > Dagens marknadssammanfattning för 01/04/21: AUD-par minskar i asiatisk handel, Dax slår nya rekord, tillverkningssektorn i fokus

Dagens marknadssammanfattning för 01/04/21: AUD-par minskar i asiatisk handel, Dax slår nya rekord, tillverkningssektorn i fokus

Den sista handelsdagen inför påskhelgen inleds med att amerikanska aktieindex ligger högt. S&P 500 nådde en toppnotering igår, vilket inte är överraskande med tanke på den stigande triangeln, vilket är ett tekniskt fortsättningsmönster som formerades nyligen.

Denna stigande trend för S&P 500 kom efter släppet av ADP-rapporten. Igår kom nyheterna att antalet nya jobb i den privata sektorn i mars översteg 500 000, vilket är en slående nivå. Förväntningarna missades dock (517 000 jämfört med 552 000), men siffrorna för föregående månad reviderades högre. Därmed lades allt sammantaget fler jobb till i den privata sektorn i februari och mars kombinerat, vilket ökade optimismen ytterligare och hjälpte även aktiemarknaden.

I Europa ligger tyska Dax bekvämt över 15 000. Detta är en toppnotering, och en stigande trend råder på samtliga europeiska index.

Den amerikanska dollarn är fortsatt stark och ökar på valutamarknaden, framförallt mot den australiska dollarn. Den australiska dollarn sjönk över natten från 0,76 till 0,7530-området, efter en stigande EURAUD.

När det kommer till råvaror ligger guldet fortfarande en bra bit över 1 700 dollar, och kopparn håller sig vid den viktiga nivån på 4 000 dollar. Idag går OPEC-JMMC-mötet av stapeln, så investerare kommer hålla ett vakande öga på oljemarknaden och den effekt oljepriset får på den kanadensiska dollarn.

Veckans analys

Idag kommer PMI-rapporter för tillverkningssektorn i den utvecklade världen. Japan, Storbritannien, Euro-området och USA släpper alla sina siffror idag. Det är nu bara en dag kvar tills NFP-rapporten i USA, så fokus kommer ligga på ISM Manufacturing och sysselsättningskomponenten. Chansen är att tillverkningssektorn har presterat starkt, vilket leder till att aktiemarknaden kan få sig ytterligare ett lyft.

Marknaderna förväntar sig 61,5 från ISM Manufacturing, men som sagt finns det en möjlighet att det blir ännu högre än så.

Marknader att bevaka

FTSE, EURUSD, Dax – marknader i fokus idag.

FTSE

Det främsta brittiska aktiemarknadsindexet eftersläpar de prisförändringar som vi har sett på indexen i USA och Europa. Marknaden hittar dock stöd i den övre kanten av triangeln, som fungerar som ett fortsättningsmönster, och fortsätter att köpas i en rörelse som siktar in sig på 8 000.

EURUSD

EURUSD-paret ligger fortfarande under press samtidigt som det befinner sig under den stora nedåtgående trendlinjen som kan ses ovan. Nyligen hittade paret stöd vid 1,17, och det kan komma att ta sig högre till det första resistensområdet som har markerats på diagrammet ovan. En rörelse över 1,1760 kan öppna portarna för mer styrka fram tills det att paret når den dynamiska resistensen som ges av den fallande trendlinjen. NFP-rapporten imorgon blir viktig för detta valutapar.

Dax

Dax fortsätter att stiga, och nådde nästan den uppmätta rörelse som gavs av den stigande triangeln. De som satsar på att Dax ska stiga fokuserar nu på flagg-mönstrets uppmätta rörelse, som pekar mot 15 500, vilket innebär ytterligare en stigning på cirka 500 punkter.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn fortsätter att stiga i början av handelsmånaden, medan AUD-paren hittills har varit svagas idag.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto