Home > Dagens marknadssammanfattning för 03/03 2021: Blandat för aktier, dollarn sjunker, AUD återhämtar sig

Dagens marknadssammanfattning för 03/03 2021: Blandat för aktier, dollarn sjunker, AUD återhämtar sig

De finansiella marknaderna hade en märklig dag igår. För det första sjönk dollarn, och gav tillbaka stora delar av det valutan ökade de senaste dagarna. Till följd av det vänder AUDUSD till 0,78 och EURUSD sitter nu nära 1,21. När det kommer till EURUSD kan man säga att tisdagen vände onsdagens förändringar, så vi ligger nu på samma plats som när handelsveckan startade. Med tanke på att detta är en NFP-vecka är dessa prisförändringar inte ovanliga.

Å andra sidan minskade aktiemarknaden i USA också. Nasdaq 100 föll med nästan 2% och S&P 500 sjönk med nästan 1%. Dessa nedgångar ledde dock inte till att dollarn ökade.

Kryptovalutorna hade en dålig dag. Bitcoin minskade med nästan 5% och Ethereum med över 6%. Med tanke på de senaste investeringarna från offentligt listade företag ledde minskningen på kryptovalutamarknaden till en liknande nedgång för aktiepriset för sådana företag (exempelvis Tesla).

Oljan ligger nära 60 dollar inför OPEC+-mötet denna vecka, och guldet återhämtade 20 dollar från de senaste låga noteringarna. Allt sammantaget har det varit en blandad handelsdag då marknadsdeltagare väntar på att mer relevant data ska släppas under de kommande dagarna.

Dagens analys

Dagens ekonomiska kalender är fullpackad med viktig data. Utöver PMI i Europa följs ADP (löner från den privata sektorn i USA) noga av traders. GBP-traders vet att den årliga budgeten är en viktig händelse som ofta skapar volatilitet på GBP-marknader. Slutligen har vi ISM för tjänster och rapporten om råoljelager i USA som avrundar dagen inför den asiatiska handelssessionen.

Marknader att bevaka

FTSE, EURJPY, AUDUSD – marknader i fokus idag.

FTSE 100

FTSE 100 ser intressant ut. De som satsar på att marknaden ska gå ned trycker mot nacklinjen i det inverterade ”head and shoulders”-mönstret, men utan att nå någon framgång hittills. Faktum är att marknaden vände fyra gånger i rad från denna nivå och hotar nu att stiga ännu högre. Inför den årliga budgeten i Storbritannien bör björnar på marknaden vara försiktiga då de senaste prisförändringarna pekar mot en stigande trend.

AUDUSD

Efter förra veckans vertikala nedgång återhämtade sig AUDUSD en del. Australiens centralbank (RBA) ingrep genom att köpa mer obligationer för att kompensera för den ökande obligationsräntan. Detta stöttade AUD-paren, vilket är det motsatta mot vad vi kan förvänta oss under normala marknadsförhållanden. Ett genombrott under den stigande trendlinjen innebär problem för AUD-paret då traders kan tolka det som ett genombrott för en stigande vimpel.

EURJPY

På tal om stigande vimpel har EURJPY-paret formerat en intressant sådan. Faktum är att denna stigande vimpel bekräftas av ett tydligt genombrott i den lägre kanten, som inte är på plats ännu. En sådan rörelse kan leda till mer potential nedåt då traders gillar att placera ett stopp vid höjderna och att sikta mot minst 50% i återgång av hela mönstret.

Vinnare och förlorare

EUR, AUD var gårdagens vinnare, medan USD återgår till att minska.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto