Home > Dagens marknadssammanfattning för 06/04 2021: Amerikanska aktier ligger rekordhögt, EURGBP fortsätter nedåt, oljan sitter fast vid 60 dollar

Dagens marknadssammanfattning för 06/04 2021: Amerikanska aktier ligger rekordhögt, EURGBP fortsätter nedåt, oljan sitter fast vid 60 dollar

Handelsveckan inleddes med en smäll då den oväntat starka NFP-rapporten fick aktiemarknaden att stiga. Risk-on dominerar nu marknaderna då aktierna inledde de nya kvartalet med att nå nya rekordhöga nivåer.

NFP-rapporten i fredags slog alla förväntningar. Först och främst visade rapporten att den amerikanska ekonomin lade till en miljon nya jobb bara i mars. Dessutom visade den att arbetslöshetsgraden sjönk till 6%, och föregående månads rapport reviderades även högre.

Eftersom marknaderna var stängda i fredags på grund av påskledigheten skapade den positiva NFP-rapporten inte signifikanta rörelser. När marknaden öppnades på måndagen steg dock aktiemarknaderna i USA, vilket avslöjade investerarnas optimism för en snabb ekonomisk återhämtning.

Amerikanska aktier hade en stark start på handelsveckan och nådde nya rekord. Optimismen som råder angående en ekonomi som öppnas upp igen driver folk till aktiemarknaden, då stora delar av det stödpaket som delades ut i USA har hamnat på aktiemarknaden.

Oljan och guldet är relativt stabila på 60 respektive 1 720 dollar. Det som händer härnäst med den amerikanska dollarn blir viktigt för råvaror, framförallt om man överväger den starka ökning vi har sett för dollarn under årets första kvartal.

Dagens analys

Beslutet från Australiens centralbank var den mest relevanta ekonomiska händelsen idag. Banken höll räntan på 0,1%, och bibehåller sina tillmötesgående förhållanden. Den australiska dollarn köps dock fortfarande starkt, mycket tack vare den risk-on-miljö som just nu råder och som leds av de stigande priserna på den amerikanska aktiemarknaden.

De europeiska och nordamerikanska sessionerna är relativt lugna idag då finansvärlden väntar på en reaktion på NFP-rapporten som släpptes i fredags. Investerare bör komma ihåg att bankerna var stängda både i fredags och igår stora delar av världens utvecklade ekonomier, vilket innebär att den sanna påverkan av rapporten först kommer synas under de kommande dagarna.

Marknader att bevaka

Dow Jones, USDJPY, EURGBP – marknader i fokus idag.

Dow Jones

Dow Jones fortsätter att stiga, trots att marknaden formerar en stigande kil. Innan man väljer att blanka Dow Jones bör dock investerare betänka att stigande kilar inte alltid är vändmönster. Ibland formerar marknaden istället en triangel som fungerar som ett fortsättningsmönster.

USDJPY

USDJPY-paret hittade stöd runt 110, men tjurar på marknaden bör vara medvetna om att det inte finns mycket momentum uppåt. Paret köps dock fortfarande så länge som det fortsätter att nå högre höga nivåer och högre låga nivåer.

EURGBP

En av de starkaste trenderna under 2021 hittills formerades på EURGBP-paret. Sedan Brexit har pundet stigit på valutamarknaden, mycket tack vare en snabb vaccinationskampanj.

Winners and Losers

Den amerikanska dollarn tappar mark under starten av handelsveckan, medan aktierna fortfarande ligger högt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.