Home > Dagens marknadssammanfattning för 07/04 2021: Svag AUD, stigande pris på guld, starka aktier

Dagens marknadssammanfattning för 07/04 2021: Svag AUD, stigande pris på guld, starka aktier

Det nya kvartalet inleddes precis som det föregående avslutades – med starka aktiemarknader som uppmuntrar en risk-on-miljö för finansiella tillgångar. Årets andra kvartal kan dock visa sig bli mer intressant i och med ett par avvikelser.

I början av varje månad utannonserar Australiens centralbank (RBA) sin penningpolitiska hållning. De valde att inte förändra något denna gång, men betonade den lättade hållningen trots den förbättrade globala ekonomin.

De amerikanska aktiemarknadsindexen ligger fortsatt högt. Nasdaq100 återhämtade den mark som tappades och ligger nu på över 13 600, samtidigt som Dow Jones håller sig över 33 400. Denna stigande våg har även nått Europa där FTSE100 ligger över 6 850 och tyska Dax når nya rekord bokstavligt talat varje dag.

Guldet håller sig över 1 700 dollar och ser ut att ha formerat en dubbelbotten. Om vi ser mer i samma riktning och en brytning av den horisontella resistensen kan priset ta sig hela vägen tillbaka till 1 850 dollar.

Oljan mötte resistens över 60 dollar och ser nu ut att reträttera. Om priset tar sig under 58 dollar kan det leda till mer press både på kort och medellång sikt.

Dagens analys

Dagens inleds med starten av G20-mötet, vilket alltid är en viktig händelse för finansiella marknader. I Europa visar PMI för tjänstesektorn hur det går med sektorn, och ifall den har förbättrats eller inte under den senaste månaden.

Senare under handelsdagen kommer Ivey PMI i Kanada, vilket en viktig rapport för CAD-traders. Dagen avslutas sen med FOMC-protokollet. Av dessa händelser kommer FOMC-protokollet skapa störst volatilitet, då det är i detta protokoll som de senaste prognoserna har diskuterats.

Marknader att bevaka

Guld, AUDUSD, GBPUSD – marknader i fokus idag.

Guld

Guldet hittade viktigt stöd kring 1 675 dollar och har vänt två gånger från denna punkt. Prisförändringarna antyder en dubbelbotten, vilket leder till en uppmätt rörelse till 1 800 dollar, och även mer. Just nu möter guldpriset hård horisontell resistens vid den horisontella nacklinjen.

AUDUSD

AUDUSD-paret har inte kunnat vänta ordentligt från sina senaste låga noteringar. Normalt sett korrelerar AUDUSD och guldpriset, men denna korrelation slutade gälla under de senaste månaderna. Traders bör komma ihåg att AUDUSD-paret fortsatte stiga mot 0,8 när guldet korrigerade från över 2 000 till under 1 700 dollar. Därmed bör man inte överraskas om dessa två marknader avviker igen.

GBPUSD

Detta valutapar försökte igen nå 1,40 i början av handelsveckan men lyckades inte med det. Den stigande prisförändringen ser ut som ett fortsättningsmönster, så det lutar fortfarande nedåt. FOMC-protokollet senare under handelsdagen kan visa sig vara en katalysator för USD.

Vinnare och förlorare

De europeiska aktiemarknaderna är under starten av handelsveckan vinnare. Samma sak kan sägas om euron som just nu köps starkt. JPY säljs fortfarande på valutamarknaden och är fortsatt svag.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto