Home > Dagens marknadssammanfattning: Kommer Dow Jones sätta rekord?

Dagens marknadssammanfattning: Kommer Dow Jones sätta rekord?

Det huvudsakliga temat på finansiella marknader igår var den ökade avvikelsen mellan den amerikanska dollarn och amerikanska aktiemarknader. Medan dollarn steg på valutamarknaden steg även aktiemarknaderna jämfört med fredagens stängning efter att marknaden fått hopp om ett utökat stödpaket.

Europeiska marknader började därmed även stiga en aning efter att ha följt trenden i USA. Dax-indexet i Tyskland steg och hotade att nå nya rekord efter att EURUSD-kursen sjönk.

Silvret slutade dagen lågt efter en uppåtgående ton för guldpriset. Medan guldet inte sjönk vände den enastående ökningen för silver och $GME dramatiskt då de flesta privata investerare började sälja av och därmed lämna spekulationsäventyret.

Dagens analys

Dagen är fullpackad med viktig ekonomisk data. Till att börja med har vi CPI Flash Estimate i Euro-området, som förvisso inte är markerad som en relevant händelse men som antagligen kommer få euron att röra på sig. Inflationen för väntas stiga, och det kvarstår att se hur mycket av detta som redan har blivit prissatt på eurons växlingskurser.

PMI för tjänster i Storbritannien ser ut att hamna på dystra 38,8. Detta beror dock på att landet befinner sig i en ekonomisk nedstängning, så marknaden kan välja att ignorera denna rapport.

OPEC-mötena inleds även idag, och priset på olja har redan en uppåtgående ton. Om vi hör fler hökaktiga utlåtanden kan denna stigning öka ännu mer.

I USA har vi ADP-rapporten (löner i privata sektorn) och ISM Non-Manufacturing som hjälper traders att få en uppfattning om hur den kommande NFP-rapporten på fredag kommer se ut. Detta är trots allt en NFP-vecka, och veckans huvudsakliga händelse är även den sista för veckan.

Råoljeinventarierna avslutar den nordamerikanska sessionen, vilket är ännu en anledning att hålla ett öka på oljemarknaden.

Marknader att bevaka

1,20-nivån har inneburit ett enormt stöd för EURUSD-paret, så denna nivå är värd att hålla ett öga på då många kortförsäljningar kan inledas om den rör sig nedåt. Oljan och Dow Jones är på radarn idag, då händelser på dessa marknader är tillräckligt viktiga för att generera utökad volatilitet.

EURUSD

Ett stort ”head and shoulders”-mönster på EURUSD-kursen ser ut att ha brutit nacklinjen. Den uppmätta rörelsen pekar mot lägre nivåer, men EURUSD-paret måste först ta sig förbi 1,20-området. Om detta sker kan det leda till svaga stopp då paret redan har raderat 1,23 till 1,20 på mindre än en månad.

Dow Jones

Dow Jones-indexet vände sedan fredagens stängning och hotar nu att ta sig mot rekordhöga nivåer. Indexet konsoliderar i ett snävt område som ser ut som en vimpel – ett fortsättningsmönster med en uppmätt rörelse över de senaste höjdpunkterna.

WTI råolja

Priset på olja bröt ut från den stigande flaggan som vi såg nyligen, och har även konsoliderat i ett snävt intervall inför OPEC-mötet senare idag och rapporten för råoljeinventarier i USA. En möjlig vimpel här kan agera som ett fortsättningsmönster.

Vinnare och förlorare

Marknaderna sitter i ett relativt snävt intervall, men hittills under handelsveckan har dollarn, amerikanska aktier och olja upplevt en uppåtgående trend. Det märkligaste här är att både dollarn och aktiemarknaden har stigit, vilket antyder att marknaden har överraskats av den reflations-trade som inte sker (dvs. högre aktier, lägre dollar)

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto