Home > Dagens marknadssammanfattning måndagen den 8:e februari: Dow Jones fortsätter stiga?

Dagens marknadssammanfattning måndagen den 8:e februari: Dow Jones fortsätter stiga?

Förra fredagen avslutades med att marknaden sålde USD efter en NFP-rapport som var värre än väntat. Medan arbetslöshetsgraden minskade och den amerikanska ekonomin lade till fler jobb i januari reviderades siffrorna från i december lägre. Till följd av det tog dollarn en smäll, men aktierna, som vanligt på sistone, tradeas i sin egen värld och räknade inte med rapporten.

De amerikanska aktiemarknaderna avslutade förra veckan högt. Starka intäkter från amerikanska företag fick aktier att stiga, och investerare hade inga problem att betala mer för aktierna.

Dax i Europa fortsätter också ligga högt. Detta index har följt prisförändringarna i USA och fortsätter att ligga rekordhögt trots faktumet att den tyska ekonomin är nedstängd.

Råoljans uppåtgående trend är minst sagt imponerande. WTI-priset på råolja fortsätter att stiga och stiga, och ligger nu över 57 dollar.

Dagens analys

Veckan startar långsamt utan viktiga händelser. Det enda vi kan se fram emot vad gäller ekonomiska rapporter är inflationsrapporten från Nya Zeeland, men den har inte mycket att göra med de europeiska och amerikanska marknaderna. Till följd av det ligger fokus fortfarande på att ”smälta” NFP-rapporten och positionera sig inför resten av handelsveckan.

Marknader att bevaka

Vad gäller råvaror steg guldet ut ur den nedåtgående flaggan och korrigerade på fredagen. Denna stigning ses även på EURUSD-kursens prisförändringar under fredagen då den vänder över 1,20. När det kommer till aktier ligger Dow Jones fortsatt högt, med en uppmätt rörelse som ser ut som en vimpel som pekar uppåt.

Guld

Guldets nedåtgående rörelse förra veckan antyder att det finns mer styrka hos dollarn. Den uppmätta rörelsen pekar mot 1 700 dollar och nedåt, trots faktumet att den gula metallen ska erbjuda en säkring mot inflation. Medan aktiemarknaden fortsätter stiga, vilket antyder att det finns potential för billigare dollar och högre inflation, säger priset på guld oss något annat.

EURUSD

EURUSD-paret vände från under 1,20 efter värre siffror än väntat från USA. Fokus nu skiftar mot den viktiga 1,20-nivån. Detta är ett psykologiskt viktigt jämnt tal, och det kan ta tid för marknaden att ta sig förbi denna nivå. Det är rimligt att förvänta sig att det ska uppstå ett triangulärt mönster här; kanske en symmetriskt sammandragande triangel som i så fall dyker upp under de kommande dagarna.

Dow Jones

Dow Jones uppåtgående trend antyder att det finns mer styrka framöver. Oavsett vad som rapporteras fortsätter aktierna att stiga, helt enkelt för att det inte finns något riktigt alternativ för investerare som är ute efter hög avkastning. En rörelse mot 32 000 denna vecka bör inte räknas ut, med tanke på vimpels uppmätta rörelse.

Vinnare och förlorare

Dollarn är fortfarande förra veckans vinnare trots fredagens korrigering. Om EURUSD går tillbaka under 1,20 kan dollarn fortsätta stiga, och sätta press på investerare på aktiemarknaden. Eftersom guldet pressar nedåt kan dollarn komma att överraska denna vecka.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto