Home > Dagens uppdatering: Dow Jones fortfarande nära sina låga nivåer, terminspriser pekar mot ytterligare svaghet

Dagens uppdatering: Dow Jones fortfarande nära sina låga nivåer, terminspriser pekar mot ytterligare svaghet

Dow Jones avslutade veckans första handelsdag med en nedåtgående ton. U.S. Bancorp och Walgreens Boots Alliance släpper kvartalsresultat idag.

Dow Jones gick in i sin sjätte månad av konsolidering i oktober, så en nedgång som den vi såg igår är meningslös om vi inte ser mer uppföljning. Prognosen är därmed positiv då konsolideringen lämnar priset vid rekordnivåer. Terminspriserna pekar också mot en svag öppning, och de andra börsindexen följer.

I Europa öppnade alla stora index handelsdagen i rött. CAC 40 i Frankrike sjunker med cirka 1%, medan det tyska Dax sjunker med 0,80%. Om inte terminspriserna i USA vänder en del av sina förluster kommer svagheten i de europeiska aktierna sannolikt att kvarstå.

På råvarufronten förblir oljan stark medan den ligger över 80 dollar, och det finns inga tecken på att den stigande trenden där kommer att upphöra någon gång snart. Guld handlas i ett snävt intervall, utan att kunna röra sig från 1 750 dollar.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Den viktigaste ekonomiska rapporten i Europa kommer från Tyskland. ZEW Economic Sentiment förväntas hamna på 26,5, vilket hade varit en minskning från 31,1. Denna undersökning visar styrkan i Europas största ekonomi och kan få marknaderna att röra på sig, särskilt om de faktiska siffrorna blir sämre än prognosen.

I USA håller två Fed-medlemmar tal idag – Clarida och Bostic. Eftersom FOMC-protokollet kommer imorgon kan marknaden få vägledning om vad som kommer härnäst från Fed under årets sista handelsmånader.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är Dow Jones, U.S. Bancorp och Walgreens Boots Alliance.

En prognos för Dow Jones 

Konsolideringen nära rekordnivåerna gick in i sin sjätte månad i oktober, så investerare måste tolka varje nedgång med en nypa salt. Om inte Dow Jones stänger under 33 500 eller över 35 600 bör varje steg lägre eller högre tolkas i kontexten av denna långsiktiga konsolidering.

U.S. Bancorp

Investerare i U.S. Bancorp förbereder sig för kvartalsresultatet som kommer att släppas i veckan, och aktiekursen ligger nära rekordnivåerna. Nyligen tog sig priset ut ur en stigande sammandragande triangel, och trenden förblir konstruktiv inför resultatrapporten. En daglig stängning under 56 dollar kommer att avsluta ett stigande scenario.

Walgreens Boots Alliance

Ett annat företag som planerar att släppa sitt kvartalsresultat i veckan är Walgreen Boots Alliance. Prisförändringarna här hittade stöd kring 46 dollar efter att ha bildat ett trippeltoppmönster på 56 dollar. Till följd av det förblir trenden nedåtgående om vi inte ser en daglig stängning över 52 dollar.

Vinnare och förlorare

WTI-råoljepriset är fortsatt starkt och handlas över 80 dollar/fat; amerikanska aktier och den japanska yenen började veckan med en svag ton.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto