Home > Dagens uppdatering: Dow Jones ser ut att kunna stiga inför NFP-rapporten

Dagens uppdatering: Dow Jones ser ut att kunna stiga inför NFP-rapporten

Dow Jones har tagit sig tillbaka över 35 000 i en V-formad återhämtning. Den svaghet som kunde ses under starten av handelsveckan har försvunnit då aktiemarknaderna igen hotar att slå nya rekord.

Aktiemarknadsindex stiger igen efter den svaghet som kunde ses i början av handelsveckan. Dow Jones tog sig tillbaka över 35 000 inför lönerapporten för den privata sektorn i USA, och NFP-rapporten senare på fredagen.

IT-sektorn har också tagit sig tillbaka till sina höga nivåer. Trots svaghet på kinesiska marknader har Nasdaq 100 vänt tillbaka över 15 000 då köpare inte kunde avskräckas.

Styrkan på amerikanska marknader har lett till en stark öppning i Europa. Tyska Dax ser extra starkt ut och handlas vid ett nytt rekord (15 673) när detta skrivs. Liknande styrka kan även ses på alla stora europeiska börser.

Oljan testar den viktiga 70 dollar-nivån och en daglig stängning under kan signalera ytterligare svaghet framöver. Guldet och silvret har inte förändrats mycket under veckan utan har framförallt konsoliderat kring öppningsnivåerna.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Lönerapporten från den privata sektorn i USA och ISM Services PMI (tidigare Non-Manufacturing ISM) har förmågan att få marknaderna att röra på sig idag. Marknadsdeltagare kommer fokusera på sysselsättningskomponenten i ISM-rapporten och den privata sektorns förmåga att skapa nya jobb. Om lönerapporten är stark kommer det antagligen få aktierna att stiga till nya rekord.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är Dow Jones, General Motors och Uber.

Dow Jones

Den tekniska bilden för Dow Jones visar hur köpare tog chansen vid varje dipp. Detta är ett stigande mönster som ser ut som en flagga, och investerare kan vilja vänta på en daglig stängning över 35 200 innan de köper. Å andra sidan kan en stängning under 34 800 vara ett tecken på en nedåtgående trend.

General Motors

General Motors presenterar sin kvartalsrapport för andra kvartalet idag runt 07.30 ET. Priset har antagit en stigande triangel, och bättre resultat än väntat kan räcka för att få priset att stiga över den resistens som har kunnat uppmätas vid 65 dollar. Investerare förväntar sig en EPS på 1,85 dollar.

Uber

Uber har befunnit sig i en nedåtgående trend i år, vilket kan ses via serien av lägre låga noteringar och lägre höga noteringar hittills. Företaget rapporterar sin kvartalsrapport för Q2 senare idag, och positiva överraskningar här kan räcka för att få den nedåtgående trenden att vända. Ur ett tekniskt perspektiv kan en rörelse över 50 dollar vara det köpare behöver då det hade signalerat styrka mot 60 dollar. Å andra sidan kan en rörelse under 30 dollar indikera ytterligare svaghet.

Vinnare och förlorare

Aktiemarknaderna i USA och Europa är starka. WTI-råoljan ser svag ut och testar nu stödnivån kring 70 dollar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto