Home > Dagens uppdatering: Dow Jones, S&P 500 korrigerar efter helgdagen

Dagens uppdatering: Dow Jones, S&P 500 korrigerar efter helgdagen

Dow Jones testar dynamiskt stöd då marknadsprognosen vände nedåt efter Labor Day. Tesla och PayPal är i fokus idag då kryptomarknaden tappar och PayPal köper Japans Paidy för 2,7 miljarder dollar.

Den korta handelsveckan började med en smäll för amerikanska investerare. Det kanske var en sen reaktion på den dåliga jobbrapporten från i fredags och ledde hursomhelst till att aktiemarknaderna i USA korrigerade igår.

Sentimentet vände efter långhelgen då Dow Jones tappade nära femhundra punkter. På sin väg nedåt nådde indexet dynamiskt stöd på 35 000. Det är där terminsmarknaden vacklar för tillfället.

Svagheten på de amerikanska aktiemarknaderna lyckades inte utlösa risk-off. Faktum är att USD/JPY-paret, som ofta leder vägen vid risk-off-situationer, steg över 110. Den amerikanska dollarn steg dock samtidigt, och den kan fortsätta göra det inför Fed:s möte i september.

De europeiska marknaderna öppnade idag med en svag ton. Dax i Tyskland ligger långt ifrån gårdagens toppar då det handlades för 15 660 och öppnade med en nedgång på över -1%. Liknande nedgångar ses andra i europeiska index.

På råvarufronten kunde guldet inte hålla över 1 800 dollar. Den nedåtgående rörelsen kom i samband med en starkare amerikansk dollar. Olja, å andra sidan, är fortsatt stigande och handlas över 68 dollar med ett öga på 70 dollar. Liknande styrka ses i naturgaspriset.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Idag är en viktig dag av minst tre skäl. Först måste vi se om nedgången på den amerikanska och europeiska aktiemarknaden fortsätter. Om så blir fallet bör en risk-off-rörelse utlösa viss styrka i den japanska yenen.

För det andra övervakas räntebeslut från BOC och Ivey PMI noga av kanadensiska dollarhandlare. Den kanadensiska centralbanken är en av de första centralbankerna som började trappa ned på sina tillgångsköp och investerare väntar på mer vägledning.

För det tredje letar brittiska investerare efter vägledning från den penningpolitiska rapporten. Under utfrågningarna diskuterar den brittiska centralbankens guvernör och några medlemmar i den penningpolitiska kommittén inflation och de ekonomiska utsikterna.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är Dow Jones, Tesla och PayPal.

Dow Jones

Dow Jones ser svag ut här, särskilt om den går under 35 000-nivån. Mer svaghet ses vid en rörelse under 34 600 eftersom serien med högre nedgångar bryts vid en sådan nedgång.

Tesla

Igår blev El Salvador det första landet i världen som antog Bitcoin som valuta. Timingen var dock långt ifrån perfekt – kryptovalutan sjönk under dagen och utlöste ett blodbad på kryptomarknaden.

Men Tesla höll sig stadigt. Tesla är ett av företagen som investerade stort i Bitcoin och priset handlas i en nära korrelation med den digitala tillgången. Det verkar dock som om korrelationen upphörde då Teslas aktiekurs ser konstruktiv ut nära 800 dollar. Nedåt hade en nedgång under 650 dollar talat för en negativ trend.

PayPal

PayPal hamnade i rampljuset med sitt tillkännagivande att de köper Japans Paidy för 2,7 miljarder dollar i kontanter. Paidy har mer än sex miljoner registrerade användare och erbjuder betaltjänster som möjliggör köp på nätet. Shoppingvolymen tredubblades i Japan under det senaste decenniet, vilket lockade PayPals intresse. Den tekniska bilden pekar mot en möjlig stigande triangel. En daglig stängning över 310 dollar bör utlösa mer styrka, medan en minskning under 270 dollar ogiltigförklarar mönstret.

Vinnare och förlorare

Handelsveckan inleddes med en stark amerikansk dollar, svaga aktiemarknader och ett svagt guld. 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto